کتاب طرحی نو در باب تحول، حاصل بخشی از گفتگوی سعید گل محمدی با زندهیاد دکتر احمد روستا (پدر علم بازاریابی) در جلسات آموزشی خصوصی است. سعید گلمحمدی نویسنده و مترجم بیش از صد عنوان کتاب در حوزه کوچینگ تحول فردی و سازمانی است. وی علاقمند به حوزه کارآفرینی بوده و فعالیتهای ارزشمندی را در این زمینه داشته و در کنارش دست به تجربههای متفاوتی برای بالا بردن سطح دانش و مهارتش زده است.
وی آموزش کوچینگ و رشد فردی را نزد اساتید برجسته ایرانی و بینالمللی گذرانده است.سعید گل محمدی با عشق و احترام این کتاب را به پاس ادای دین حق استادی و قدردانی به روانشاد دکتر احمد روستا تقدیم کرده است.
باید بدانیم که در زندگی، تضادها در کنار هم به کار میروند، اما هیچکدام از آن ها ثابت نیستند؛ مانند موفقیت و شکست، فرصت و تهدید، رونق و رکود، آرامش و بحران، سود و زیان، شادی و غم، سلامتی و بیماری و... . همه و همه تضادهایی هستند که ثابت نیستند. جملۀ «هیچ چیز ثابت نیست» این پیام را به مخاطب منتقل میکند که تنها چیز ثابت در دنیا «تغییر و تحول» است.
بنابراین، به این نتیجه میرسیم که از آنچه «داریم و هستیم» ناامید نباشیم و سرمست و مغرور نیز نشویم. وقتی بپذیریم که هیچچیز ثابت نیست، خواهیم دید که خیلی از انسانهایی که امروز از نامداران و نیکنامان جامعۀ جهانی هستند، قبلاً افراد گمنامی بودهاند که از هیچ به همه چیز رسیدهاند. فرایند تحول و فرایند هستی از هیچ به همه چیز و از همه چیز به هیچ، از نیستی به هستی و از هستی به نیستی است.
مطمئناً روزهای زیبا و شیرینی در زندگی هرکدام از ما وجود داشته است که هنوز با یاد آنها، لبخند روی لبانمان جاری میشود. همینطور روزهای سخت و طاقتفرسایی را در زندگی گذراندهایم که با یاد آنها، چشمهایمان را میبندیم و سعی در دور کردنشان از ذهن داریم. اما کدام یک از آن ها ماندگار و ثابت بودند؟معنای «از کجا آمدهایم و به کجا میرویم» چیست؟ یعنی از هیچ به همه چیز رسیدهایم و از همه چیز به هیچ ؛ پس دلیلِ این همه غرور چیست؟
زمانی که در اوج موفقیت، جوانی و شادابی هستیم، با اندیشیدن به این موضوع که این شرایط همیشگی است، مغرور نشویم. همینطور زمانی که واقعاً تنها و بیپناه شدیم، ناامید نشویم.