کتاب خنج، فرهنگ گویشی سیستان (جلد اول) pdf

شامل واژه ها، ترکیب ها، نامه ها، اصطلاحات، چیستان و ضرب المثل های سیستانی-بخش واژه ها و ترکیب ها

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
22,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب خنج، فرهنگ گویشی سیستان (جلد اول)

کتاب خنج، فرهنگ گویشی سیستان (جلد اول) نوشته جواد شهنازی توسط انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است. گویش سیستانی یکی از این گویش هاست که می تواند یک منبع بسیار غنی و معتبر برای شناخت ریشه و اصالت واژه و تعبیرهای آثار و متون کهن باشد و به عنوان زیرمجموعه‌ای از زبان پارسی، در پیوندی تنگاتنگ با پارسی دری، عربی، پهلوی و اوستایی قرارداشته و مراودات فرهنگی بسیاری با جوامع هم‌جوار خود دارد. جغرافیای سیستان همواره از تاریخ تمدن و اقتصادی اثرگذار در سراسر حوزه شرقی ایران بزرگ برخوردار بوده است. 

گویش سیستانی در سده اخیر، تحت تأثیر نظام آموزشی و ابزارهای ارتباط جمعی نوین و فرهنگ و زبان رسمی کشور، روزبه روز کم‌رنگ‌تر شده است. در این مجموعه تلاش شده تا واژه‌های گویش‌های مناطق مختلف سیستان ثبت شود و این گویش با گویش‌های دیگر ایران، به ویژه گویش‌های جغرافیای پیرامون سیستان مقایسه شود و واژه‌های مشترکشان ارائه شود.

گزیده کتاب خنج، فرهنگ گویشی سیستان (جلد اول)

آتِشْدو AteS-do

آتشدان، اجاق، جایی برای افروختن آتش که در دیوارِ مطبخ یا اتاق تعبیه می شود. در گذشته بیشتر برای طبخِ غذا به کار می رفته است و گاه در زمستان کاربرد شومینه های امروزی را داشته است که برای بهره مند شدن از گرمای آن استفاده می شده است.

دیویی :
4‮فا‬9س‬
کتابشناسی ملی :
2974110
شابک :
978-964-426-635-5
سال نشر :
1392
صفحات کتاب :
800
کنگره :
PIR3255‭‬ ‭/س73‭ش87 1392‬

کتاب های مشابه خنج، فرهنگ گویشی سیستان (جلد اول)