کتاب نصفه نیمه با قلم احمدحسین شریفی به رشته تحریر درآمده و در نشر معارف نیز منتشر شده و در دسترس علاقه مندان به کتاب های اسلام و معارف قرار گرفته است. کتاب نصفه نیمه، تلاش دارد به تحلیل قسمت های گوناگون «نصفه نیمگی» بپردازد؛ «نصفه نیمگی»هایی که در «جهان بینی ها و ... نمایان بوده است.
کتاب حاضر یک مجموعه ای از تفکراتی است که بر پایه و اساس واقعیت ها به نگارش درآمده و در تلاش است کمی و کاستی ها و «نصفه نیمگی» های گوناگون را در اندازه های مختلف زندگی انسان ها را مورد تحلیل قرار داده و راه چاره ی آن ها را به اشتراک بگذارد.
«نصفه نیمگی»، یک درون نگری، یک مجموعه ای از تفکرات و یک شیوه و طریقه ای برای زندگی است. دانسته ای که در همه ی اندازه های زندگی انسان ها در جریان و مشهود است. از «ایدئولوژیها و ادیان و سیاست هایمان، تا اخلاق و رفتار و سبک زندگی».
کتاب نصفه نیمه، تلاش دارد به تحلیل قسمت های گوناگون «نصفه نیمگی» بپردازد؛ «نصفه نیمگی»هایی که در «جهان بینی ها و ایدئولوژی هایمان، آرمان ها و تصوراتمان از آینده، فهم و درکمان نسبت به مسائل پیرامون و در نهایت، مسیر زندگانی و موفقیت شخصی» انسان ها نمایان بوده و است و تا آن هنگامی که شناسایی نشده و تا آن لحظه ای که «نصفه نیمه بودن» را نیاموخته باشیم، «نفس کشیدن، کار کردن و فعالیت هایمان»، فقط برای «زنده ماندن» است، نه «زندگی کردن».
اگر علاقه مند به داشتن یک زندگی پر از «آرامش» هستید؛ کتاب نصفه نیمه، گزینه ای مناسب برای مطالعه در این زمینه است.
نسخه الکترونیک کتاب نصفه نیمه را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.
معانی و مصادیق در اثر حاضر، «مفاهیم عمیق فلسفی، روانشناختی، جامعه شناختی، تاریخی و دینی» است.
کتاب نصفه نیمه در پنج فصل به نگارش درآمده و شامل عناوینی نظیر؛ «چرایی، چگونگی، ترسیم، انقلاب، فلسفه ی نصف نیمگی» می باشد که هر فصل به بررسی و تحلیل موضوعاتی همچون «{فصل اول چه رایی؛ جنگ جهانی ایدئولوژیک، راه چاره، نوع نگاه به فعالیت انسان، انقلاب صنعتی، دین در تضاد با علایق، عقل نصفه نیمه و غیره}، {فصل دوم چگونگی؛ آرمان، آزادی اندیشه، ریشه طرح غلط آزادی عقیده در غرب، دموکراسی پرچمدار، رابطه اسلام و دموکراسی، عدل علی (ع) و غیره}، {فصل سوم ترسیم؛ نظریه حکومت واحد، نظریه تکامل طبیعی، نظریه فطری - انسانی، رابطه اسلام و سایر جهان بینی ها و غیره}، {فصل چهارم انقلاب؛ ماجراهای من و حاج قاسم، چرا انقلاب کردیم؟، افراط و تفریط، ارتداد، نفوذ، سطحی نگری، توقع بیجا، دشمن، سکولاریسم و غیره}، {فصل پنجم : فلسفه نصفه نیمگی؛ مطهری، چگونه نصفه نیمه بهتری باشیم؟، کار شغل یا رسالت؟، خود شناسی، نقص یابی و غیره} می پردازد.
این کتاب در پنج فصل با عناوین ذیل نگاشته شده است:
چرایی
چگونگی
ترسیم
انقلاب
فلسفه نصفه نیمگی
شاید این تیتر کمی عجیب و غریب باشد اما جالب است بدانید شهید مطهری خیلی ساده و به دور از پیچیدگی، از طریق همین مفهوم آزادی وجود خداوند را اثبات می کند.
یکی از متفکران و اندیشمندان غربی و لیبرال، جناب ژان پل سارتر است. او با استناد به این که انسان آزاد است، وجود خداوند را منکر شده و می گوید: «اگر خدایی وجود داشته باشد دیگر انسان نمی تواند آزاد باشد، چون وجود خدا معنایش این است که خدا یک ذهنی دارد و قبلا طبیعت من را در ذهن خودش تصور کرده و اگر من در ذهن خدا تصور شده باشم نمی توانم آزاد باشم، بلکه باید مجبور باشم و همانجور باشم که در ذهن خدا بوده ام!».
شهید مطهری، پاسخ جناب سارتر را داده و می گوید:
«این ها یک حرفی می زنند که اصلا انسان تعجب می کند که واقعا این ها اینقدر بی خبر و نا آگاهند. آیا اصلا ذهن برای خدا معنا دارد؟ (خدایی که ذهن و مغز داشته باشد) او دیگر خدا نیست، او یک موجودی است مثل توی سارتر که اسمش را خدا گذاشته ای! مسئله قضا و قدر، مسئله ای است که هزاران سال پیش حل شده و با آزادی بشر کوچک ترین منافاتی ندارد، بلکه با فرض خدا و قضا و قدر است که می توان دم از آزادی انسان زد. انسان به دلیل اینکه نفخه ای است الهی می تواند از جبر طبیعت آزاد باشد و الا اگر انسان همین اندام است و اراده انسان قهرا زاییده ی همین حرکات و اتم ها و غیره است، انسان جز (مجبور) چیز دیگری نمی تواند باشد. سارتر می گوید انسان یک اراده ی آزاد است. خب خود اراده از کجا پیدا شده؟ اگر فکر و اراده انسان از خاصیت های جبری طبیعت و ماده باشد دیگر آزادی یعنی چه؟».
در واقع، آزادی اراده ی انسان، در هیچ صورتی بدون اعتقاد به ماوراء طبیعه قابل توجیه نیست. اگر جهان همین مادیات و اتم و مولکول و این ها باشد، خب آزادی همان فعل و انفعالات اتم و ماده است و این هم می شود جبر! بنابراین وجود آزادی از منبعی فراتر از طبیعت مادی انسان سرچشمه می گیرد. منبعی که خود، خالق انسان است و سرشت انسان را ترکیبی از طبیعت ماده و ماوراء طبیعت (روح) قرار داده و این روح است که بر سرشت او حاکم است. روح انسان است که می تواند طبیعت مادی را تغییر دهد و اراده کند که آن را چگونه تغییر دهد.
آیا خدا هم ظلم می کند؟...
حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدحسین شریفی، در سال ۱۳۴۹ در روستای رزینی از توابع شهرستان نهاوند، دیده به جهان گشود. ایشان پس از طی تحصیلات دوران ابتدایی و راهنمایی در همان روستا، در سال ۱۳۶۴ وارد حوزه ی علمیه ی شهرستان نهاوند شد. اما پس از یک سال تصمیم گرفت برای ادامه ی تحصیلات خود به حوزه ی علمیه ی قم هجرت نماید. به همین دلیل در سال ۱۳۶۵ وارد حوزه ی علمیه ی قم شد.
ایشان افزون بر تحصیلات حوزوی تا مقطع «خارج» و شرکت در درسهای فقه و اصول فقهای بزرگی همچون آیات عظام وحید خراسانی، نوری همدانی، مکارم شیرازی و جوادی آملی، از سال ۱۳۷۱ به منظور آشنایی با حوزههای مختلف علوم انسانی وارد مؤسسه ی در راه حق (مؤسسه ی آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره) شد و پس از طی دوران عمومی (مقطع کارشناسی)، از سال ۱۳۷۶ وارد مقطع کارشناسی ارشد رشته ی دین شناسی (فلسفه ی دین) مؤسسه شد.
نسخه چاپی کتاب نصفه نیمه را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت کتاب از محتوای ارزشمند آن بهره وافی و کافی ببرید.
مشخصات کتاب نصفه نیمه در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | دفتر نشر معارف |
نویسنده: | علی شهرستانی |
تعداد صفحه: | 300 |
موضوع: | فلسفه و معرفت |
قالب: | چاپی و الکترونیک |