کتاب اعدام در حقوق یهود و اسلام با تکیه بر روش های دقیق علمی و مطالعات تطبیقی، یک به یک جرایم موجب اعدام را از نگاه هر دو دین زیر ذره بین برده و نتایج بسیار جالبی را استخراج کرده است.
مطالعه تطبیقی اصول و احکام حقوقی یهودی و اسلامی با عنایت به اصول حقوقی دنیای امروز، و بررسی موردی درباره وضعیت اعدام در اسرائیل و کشورهای اسلامی از دیگر محورهای کتاب حاضر است. از این رو مخاطبین تخصصی کتاب، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان در رشته های فقه، حقوق و ادیان می باشند.
«استفاده از منابع دست اول» یکی از شاخص های ممتاز اثر حاضر استفاده از منابع دست اول در آیین یهود و اسلام می باشد. کتاب «اعدام در حقوق یهود و اسلام» برای بیان دیدگاه یهود و اسلام، از منابع دست اولی همچون قرآن و تورات، و در بخش فقهی جواهرالکلام و تلمود بهره برده و در مواردی که بین علما اختلاف نظر وجود داشته به نظر مشهور فقها و خاخام ها تمسک شده است. کتاب حاضر بطور تخصصی و تحلیلی فقط در موضوع قتل و جرایم مستوجب اعدام مطالعه داشته و با عینک نقد و انتقاد به جزئیات و ریز احکام پرداخته است.
بررسی شبهات حقوقی در حیطه قتل و اعدام از ارکان اصلی پروژه است و سعی نگارنده بر این بوده از موازی کاری خودداری نموده و مطالب مهمی که تحت پوشش تحقیقات مشابه نمی باشد را، مورد ذکر و بررسی قرار دهد و اثری با محتوای جدید فراهم آورد.
ویژگی ممتاز کتاب اعدام در حقوق یهود و اسلام نسبت به سایر آثاری که در حوزه مطالعه تطبیق شریعت یهودی و اسلامی نگاشته شده، بهره مندی از مهمترین و بزرگترین منبع تفسیری – فقهی یهودی، یعنی «تلمود» می باشد. اهتمام نویسنده بر این بوده بطور برابر به اسلام و یهود پرداخته شود. «معرفی دقیق محتوای ابواب تلمود» معرفی دقیق، متفاوت و کاربردی تلمود، ابواب و فصول آن تحت عنوان فصل «درآمدی بر فقه یهودی» از دیگر ویژگی های ممتاز کتاب حاضر است.
یهودیت آیینی توحیدی با کتابی آسمانی است که پیامبرانی آسمانی دارد. این آیین در میان ادیان دنیا شبیه ترین دین به اسلام است و تاریخی ریشه دار دارد و فرازونشیب بسیاری از سر گذرانده است. شاید بتوان سرمنشأ این دین را به ابراهیم نسبت داد.
پس از رهایی ایشان از ظلم های نمرود، یهودیان به دوران شکوه و عزت در مصر رسیدند و زیر سایۀ عزت حضرت یوسف احترام یافتند. پس از یوسف فراعنه ای آمدند که نسبت به قوم یهود، سخت گیر و شدیدالعمل بودند. پس از رنج های فراوانی که اینان بر قوم یهود تحمیل کردند، خداوند با ارسال منجی و یاوری به نام موسی، بر یهودیان منت نهاد و بنی اسرائیل را مشروط به شروطی الهی، از حکومت ظلم فرعون، پس از 400 سال بردگی رهایی داد.