کتاب السابقون ابرکوه (جلد اول) pdf

نقش روستای مریم آباد در دفاع مقدس

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
2,000
نظر شما چیست؟
کتاب السابقون ابرکوه روایتی از نقش روستای مریم آباد در دفاع مقدس است که این کتاب با قلم شیوای محمدرضا بابایی ابرقویی نگارش شده است.

کتاب السابقون ابرکوه در سه فصل «کلیات، شهدا و جانبازان و خاطرات رزمندگان» در 206 صفحه گردآوری شده است.

در فصل اول کتاب پیشینه ای از جنگ تحمیلی و بعد از آن پیشینه و نقش ابرکوه و روستای مریم آباد در دفاع مقدس بیان شده است؛ در این بخش آمده است.

پیشینه ابرکوه

دارالسعاده شهرستان «ابرکوه» با مساحت 5.5878 کیلومتر مربع، با ارتفاع حدود 1500 متر از سطح دریا، شهرستانی از استان یزد است که در فاصله 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد، 280 کیلومتری جنوب شرقی شهر اصفهان، 300 کیلومتری شمال شرقی شهر شیراز و 730 کیلومتری جنوب شهر تهران قرار دارد و فاصله آن تا جاده اصلی شیراز تهران، 45 کیلومتر است.

ابرکوه در آغاز جنگ

روز اول جنگ وقتی رادیو و تلویزیون خبر بمباران فرودگاه ها، پالایشگاه­ ها، مراکز اقتصادی، تولیدی، راه ­های ارتباطی و حمله به شهرهای خرمشهر و آبادان را پخش کرد، کار ستادی در ابرکوه هم آغاز شد.

در شهر همه چیز موجود بود و وضع شهر به حال عادی پیش می رفت. اولین آشنایی مردم با آژیر خطر و وضعیت قرمز در این دوران شروع شد. در امر استتار و رعایت خاموشی در شب، مردم به سرعت کلیه پنجره ها را با روزنامه و یا پارچه تیره می پوشاندند. چراغ خیابان های شهر خاموش می شدند. ماشین ها کم تردد می ­کردند. فقط بر حسب اضطرار رفت و آمد انجام می شد.

کم کم مردم به فکر اعزام نیرو به مناطق مورد هجوم دشمن افتاده و بسیجیان به سمت جبهه ها روانه شدند. در وضع پیش آمده، ملت دوست داشتند به هم کمک کنند. روزهای بعد به مرور زمان، جنگ زدگان هم به شهر ما آمدند. با توجه به کارشکنی های بعضی از افراد و گروهک های ضدانقلاب در کشور، کار فرهنگی کردن هم جایگاه خاص خودش را داشت که روحانیان، دانشجویان و دانش آموزان پیگیر آن بودند.

پیشینه روستای مریم آباد

روستای مریم آباد با یک هزار و 335 نفر جمعیت دارای سابقه تاریخی طولانی است که در صحنه­ های علمی، فرهنگی، سیاسی و تاریخی شهرستان ابرکوه می­ درخشد.

نقش مردم روستای مریم آباد در دفاع مقدس

بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1365 جمعیت روستای مریم آباد 952 نفر بوده است. تعداد شهدای روستای مریم ­آباد 10 نفر می­ باشد که فقط خانواده 6 نفر از آن عزیزان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ابرکوه هستند، لذا ملاک جامعه آماری ما همان 6 نفر است.

براساس آمار موجود در بنیاد شهید و امور ایثارگران فقط 22 نفر از جانبازان روستای مریم آباد تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ابرکوه قرار دارند.

نویسنده در فصل دوم کتاب به معرفی شهدا و جانبازان این روستان پرداخته است و بعد از آن خاطرات ایثاگران را در فصل سوم این کتاب آورده است.

بخشی از کتاب السابقون ابرکوه (جلد اول)

من در قسمت جلوی بلم و شهید «عبدالرضا کریمی» در قسمت عقب بلم نشست. از ساعت 5 صبح تا یک بعدازظهر یک کلام حرف نزدیم. تکلم فقط با اشاره انجام می شد. عراقی ها گاهی با قایق از آب راه رد می شدند، موج آب بلم را تکان می داد.

فرمانده گروهان گفته بود: هر وقت نیروهای دشمن حمله کردند، شما دو نفر باید مقاومت کنید و گرنه به ضررتان هست، چون وقتی مقاومت کنید نیروهای خودی به کمکتان می آیند، شاید جان سالم به در ببرید، ولی اگر مقاومت نکنید، شما را با خود می برند، هم شما اسیر می شوید و هم آنها پاسگاه را اشغال می کنند...
صفحات کتاب :
208
کنگره :
‏‫‬‭DSR1628‏‫‭/ب24س2 1396
دیویی :
‏‫‬955/8430922
کتابشناسی ملی :
4812440
شابک :
‫‭978-600-96996-5-0
سال نشر :
1396

کتاب های مشابه السابقون ابرکوه (جلد اول)