کتاب جوهره امت واحده اسلامی pdf

تبیین نظریه امت واحده اسلامی بر مبنای آموزه های وحیانی

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
6,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب جوهره امت واحده اسلامی

با توجه به توصیه و تأکید مستمر مقام معظم رهبری ادام الله ظله الوارف مبنی بر تشکیل امّت اسلامی واحد و حفظ تمدن غنی دینی و بسط و گسترش تفکر ناب محمدی و به خصوص حفظ بصیرت و هوشیاری همه آحاد و جوامع مسلمان در شرایط کنونی دنیای اسلام و لزوم بیداری اسلامی در مقابل توطئه ها و شبیخون های فرهنگی غرب، در کتاب جوهره امت واحده اسلامی، به تبیین امّت واحده اسلامی بر مبنای آموزه های وحیانی و آیات و روایات مرتبط با آن می پردازیم. ان شاءالله این سعی ناچیز، در مسیر رشد و تعالی و بالندگی بیشتر دین مبین اسلام، ثمربخش باشد.

نخست خاطر نشان می نماییم که بر اساس بیانات گهربار رهبر معظم انقلاب(دام عزه) ارکان شکل گیری و ایجاد تمدن فراگیر و امّت واحده اسلامی، باید بر چهار پایه دین، عقلانیت، علم و اخلاق قرار گیرد. لذا اگر امت واحده اسلامی را پیکر یک انسان در نظر بگیریم، سه لایه خواهد داشت: لایه عقلی(عقلانیت مهندسی)، لایه قلبی(اخلاق مهندسی) و لایه ظاهری(علم به ویژه علم فقه). دین هم در واقع به تمام این سه لایه اطلاق می شود و چیزی جدا از آن ها نیست.

به تعبیر معظّم له، بعثت نبی مکرم اسلام(ص)، در واقع دعوت مردم به تربیت دینی، عقلانی، اخلاقی و مبتنی بر علم بوده که زندگیِ آرام و امن و رو به تکامل انسانها به آنها نیاز داشته و ارکان اصلی امّت واحده محسوب می شوند. حال به منظور تنقیح موضوع و تبیین هر چه بهتر بحث درباره امّت واحده اسلامی، به بررسی واژه امّت و ریشه لغوی آن پرداخته و در ادامه، از بعد روایی و قرآنی، آن را مورد کنکاش قرار می دهیم.

گزیده کتاب جوهره امت واحده اسلامی

در زبان عربی، واژه ی «اَمّ» یعنی به سوی کسی رفتن و قصد کسی یا چیزی را در سر پروراندن. به کسی که دیگران به منظور طاعت و اخذ امر و نهی، به سوی او آمده و پی درپی قصد حضور او را در سر می پرورانند، «اِمَامْ» گفته می شود و به زنی که فرزنددار می شود، چون پی درپی کودک به سوی او رفته و قصد می کند به او پناه بگیرد، «اُمّ» و به مادر شدن «اُمُومَه»می گویند و به جلو یا روبه رو، که انسان به هنگام حرکت به سوی آن حرکت می کند و حرکت به سوی آن را قصد می کند، «اَمام» اطلاق می گردد و به وطن که انسان قصد اقامت در آن را در سر دارد و نیز به هرجا برود به سوی آن باز می گردد، «اُمَّه» می گویند و به جماعت مردم هرقدر که باشند، به اعتبار قصد مشترک و به لحاظ اینکه برمبنای وحدت عقیده و عمل، حرکت به سوی هدف خاصی را قصد می نمایند، «اُمَّه»اطلاق می شود. 

کتابشناسی ملی :
4576115
شابک :
978-600-97083-6-9
سال نشر :
1395
صفحات کتاب :
46
کنگره :
BP233/5‏‫‭/ج94 1395
دیویی :
297/482

کتاب های مشابه جوهره امت واحده اسلامی