کتاب بررسی کیفری جرائم جنسی و منافی عفت با نگاهی بر فضای سایبر نوشتۀ علی رزمان می باشد و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است.نویسنده در این کتاب، به بررسی و موشکافی عناصر تشکیل دهنده جرایم سایبری و همچنین زمینه های کاهش ارتکاب آن می پردازد.
پیدایش رایانه و ورود به دنیای مجازی اینترنت اثرات مثبت و منفی بسیاری را به دنبال داشته است. از جمله اثرات منفی آن پیدایش جرایم نوظهور رایانه ای و اینترنتی است که یکی از عوامل اصلی وقوع جرایم منافی عفت همچون جرم همجنس بازی، قوادی، به هیجان آمدن شهوت مجرمین می باشد که در اثر ترویج مطالب مستهجن از طریق رایانه و در فضای اینترنت افزایش یافته است. همانطور که می دانیم یکی از مهم ترین ارزش های اخلاقی در جوامع اسلامی حفظ عفت عمومی و اخلاق حسنه در قالب های مختلف اطلاعاتی است.
حفظ عفت عمومی اقدامی مهم و اصلی از وقوع جرایم بسیاری می باشد که ناشی از ایجاد هرج و مرج در رفتارهای افراد جامعه می شود. ما در این پژوهش با بررسی آسیب های اخلاقی جرایم سایبری علیه اخلاق و عفت عمومی و بررسی ارتکاب این جرم در فضای مجازی و آثار و تبعات منفی که در جامعه دارد آشنا می شویم و همان گونه که در قوانین ما به این امر تصریح شده است بهره برداری صحیح و سودمند از این فضا مستلزم رعایت هنجارهایی می باشد که تخطی از آن ها می تواند باعث آسیب هایی شود و برخی از آن ها حتی مستوجب جرم انگاری و مجازات گردند. با این حال چنانچه به کاربران که مانند کودکی نوپا در دریای بیکران اینترنت رها هستند آموزش های صحیحی داده نشود هرگونه مقابله با هنجار شکنی های سایبری در جهت برقراری موازین اخلاقی سایبری می تواند با ایرادات جدی حقوقی و اخلاقی مواجه شود.
فلذا باید در این رابطه به این موضوع حساسیت خاص و ویژه ای به خرج داد تا در فضای سایبری ارتکاب یکسری جرایم بر ضد عفت و اخلاق عمومی زمینه ساز وقوع جرم های دیگر و از بین رفتن عفت و اخلاق عمومی نگردد. در این رابطه لازم به ذکر است که جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی دربرگیرنده هر نوع عمل، رفتار و گفتاری می باشد که برخلاف عفت و پاکدامنی جامعه است این جرایم متنوع و متعدد هستند برخی از آن ها شامل جرایم حدی می باشد و می توان به جرایمی همچون زنا و لواط اشاره کرد و برخی دیگر تعزیری می باشند که در راستای تالیف و تدوین این اثر به تمامی جرایم، که باعث خدشه دار شدن عفت عمومی است اشاره خواهیم داشت و این موضوع را به صورت عمقی مورد تشریح و معرفی قرار خواهیم داد.
علل و ریشه های رشد روز افزون جرایم رایانه ای درمیان جوانان محدودیت های موجود در جامعه و جذابیت هایی که در فضای سایبر موجود است افراد را بیشتر به استفاده از اینترنت جذب می کند و چون اکثر استفاده کنندگان این پدیده جوانان هستند بنابراین، این گرایش و تاثیرهای منفی و آسیب زا، بیشتر بر روی جوانان است. جایگاه اینترنت در کشور ما علمی و کارآمد نیست، این در حالی است که افراد در راستای پیشبرد اهداف مورد نظر به منظور ارتقای سطح علمی کشور کمتر از اینترنت استفاده می کنند زیرا آمارها نشان می دهد که اکثر کاربران اینترنت، بیشتر چت می کنند و حتی چت کردن علمی نیز در این کاربران به ندرت صورت می گیرد و در واقع اینترنت به خوبی نتوانسته در فضای علمی ایران نقش آفرینی کند.
در حال حاضر استفاده درستی از اینترنت نمی شود. زیرا ما باید آموزش استفاده درست از اینترنت را در صدر اهداف آموزشی خود قرار دهیم. در این میان خانواده ها برای آموزش صحیح استفاده از اینترنت بسیار مؤثرند، امروزه خانواده ها فقط به خرید رایانه اکتفا می کنند و معتقدند که فرزندان، خود استفاده از آن را یاد می گیرند در صورتی که باید ابتدا فرهنگ استفاده و تذکرهای لازم را به اضافه آموزش مناسب به فرزندان خود بدهند و سپس وسیله را مهیا کنند. جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی عبارتست از هر نوع عمل، رفتار و گفتاری که بر خلاف عفت و پاکدامنی جامعه باشد. این جرایم متنوع و متعددند: برخی از آن ها از جمله جرایم حدی می باشند، مثل زنا، لواط و بعضی تعزیری هستند. مثل روابط نامشروع مادون حد و عرضه و خرید و فروش صور قبیحه وقوع برخی از این جرایم (اعم از حدی وتعزیری) با ظهور اینترنت از محیط فیزیکی به محیط مجازی انتقال یافته است.