کتاب راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم pdf

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
35,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم

امروزه پدیده تروریسم یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امنیتی ملت‌ها و دولت‌ها در سراسر جهان تبدیل شده است. رواج  پدیده تروریسم منحصر به منطقه و یا دولت‌های خاصی نیست، بلکه از کشورهای کوچک کمتر توسعه  یافته تا بزرگترین قدرت‌های دنیا به نحوی با این معضل امنیتی مواجه هستند.

جهان بدون مرزی که در آن زندگی می‌کنیم شرایطی را به وجود آورده است که می‌تواند مورد سوءاستفاده تروریست‌ها قرار گیرد؛ چرا که در حال حاضر تروریست‌ها با جلب حمایت‌های فرامرزی خود و با تکیه بر ارتباطات و شبکه‌های مالی می‌توانند هرجایی که بخواهند اقدامات تروریستی خویش را ساماندهی کرده و به اجرا گذارند.

کتاب راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم با بهره‌گیری از روش توصیفی_تحلیلی و تکیه بر داده‌های عینی_تاریخی و استفاده از منابع کتابخانه‌ای و فضای مجازی صورت پذیرفته و نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهایی که پدیده تروریسم با امنیت ملی و بین‌المللی آن پیوند خورده و به شکل دوگانه‌ای از تروریسم آسیب دیده است؛ در عین حالی که از ابزارهای نظامی و تاکتیکی در کوتاه مدت برای مقابله با مظاهر تروریسم بهره گرفته، درصدد مبارزه با ریشه‌های تروریسم و مقابله با عوامل به وجود آورنده اقدامات تروریستی در بلندمدت بوده و برای مبارزه با تروریسم، راهبرد پیشگیری، مهار و مقابله را در پرتو سیاست‌های تدافعی ویژه‌ای اتخاذ و در اقدامی ابتکاری راهبردی ترکیبی در پرتو صلح عادلانه جهانی را دنبال نموده است.

گزیده کتاب راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم

ترور و تروریسم از گذشته‌های دور همراه حکومت و دولت‌ها بوده است و در هر عصر و دوره‌ای ابزاری برای پیشبرد اهداف عاملین آن بوده است. بدون شک یکی از معظلات جهان کنونی پدیده تروریسم است که حیات انسان‌ها را تهدید، روابط دوستانه میان کشورها را در معرض خطر، امنیت دولت‌ها را مخدوش و یکی از موانع جدی و اساسی برای دستیابی بشر به صلح و امنیت است.

مهم‌تر آنکه از طرفی در عصر جهانی شدن اقدامات تروریستی در مرزهای ملی یا منطقه‌ای محصور نمانده است؛ گسترش ارتباطات شرایطی را پدید آورده که می‌تواند مورد سوءاستفاده تروریست‌ها قرار بگیرد و این سوءاستفاده جامعه بین‌المللی را که در جهت تکامل گام برمی‌دارد تحت تاثیر قرار می‌دهد. فعالیت‌های تروریستی از آن رو افزایش یافته که تروریست‌ها خود  را به درستی با روند جهانی شدن وفق داده‌ و از ابزارهای پیشرفته ارتباطی الکترونیکی به نفع خود استفاده کرده‌اند؛ به عبارتی دیگر به علت امکان پیوند میان تکنولوژی‌های پیشرفته و تروریسم در دنیای مدرن، تروریسم با جلبل حمایت و مساعدت هم‌پیمانان برون‌مرزی خود وبا تکیه بر ارتباطات و شبکه‌های مالی قوی، از یک پدیده سطح پایین امنیتی به یک پدیده استراتژیک امنیتی تبدیل شده است. بنابراین گروه‌ها و شبکه‌های تروریستی در حد یک سازمان و تشکیلات محدود می‌توانند فجایع گسترده‌ای را در سطح ملی یا بیثن‌المللی ایجاد کنند.

صفحات کتاب :
241
کنگره :
‏‫HV۶۴۳۳ ‭/‮الف‬۹‏‫‬‮‭ش۲۳ ۱۳۹۳
دیویی :
‏‫‬‮‭۳۶۴/۱۰۹۵۵
کتابشناسی ملی :
۳۴۷۹۹۴۵
شابک :
978-964-452-440-0‮‬‬
سال نشر :
1393

کتاب های مشابه راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم