در این کتاب در هفت فصل به قرائت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدظلهالعالی) از امام(قدسسره) با تطبیق اندیشه، نگرش و مواضع دو رهبر نسبت به مقولات مشترک پرداخته شده است.
کتاب «مو به مو» نوشته عبدالله گنجی بررسی سیره شخصیتی و سیاسی دو رهبر انقلاب اسلامی است. آیت الله خامنه ای از شاگردان ممتاز امام خمینی و از آگاه ترین افراد به منظومه فکری ایشان است. این کتاب با بررسی تطبیقی نظریات این دو رهبر تلاش کرده خوانش هر کدام از آن ها نسبت به مسائل مختلف را بررسی کند و اشتراک و افتراق دیدگاه آن دو را با توجه زمانه خود نشان دهد.
فصول ابتدایی کتاب به بررسی مکتب، اصول سیاسی امام، خط فکری امام و شاخص هایی که برای حرکت نظام جمهوری اسلامی تعیین کرده می پردازد. فصل چهارم شخصیت فردی و معنوی امام را مورد تحقق و مداقه قرار داده و نویسنده تلاش کرده از نظرات و سخنان رهبر انقلاب ناظر به روحیات و رفتار امام سخن گوید. فصل پنجم تطبیق مواضع دو رهبر در مورد مسائل مختلفی است که با آن مواجه شده اند. فصل ششم به این پرسش می پردازد که آیا موضع گیری این دو رهبر نسبت به مسائل جهان و ایران در طول دوران زعامت تغییری داشته یا خیر؟ و آیا بیانات آنان با تحولات و اتفاقات جهان تطبیقی داشته و دیدگاه درستی نسبت به حوادث اطراف خود داشته اند یا نه؟ فصل پایانی نگاه مقام معظم رهبری به وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی و تفسیر ایشان از این پیام تاریخی است که در واقع راهبرد عملی برای پیشبرد انقلاب اسلامی است.
در فصل اول به وجوه تمایز جانشینی رهبری در انقلاب اسلامی با دیگر انقلابهای اصیل جهان پرداخته شده و در مقام مقایسه، نسبت ایشان با امام(قدسسره) بررسی شده است.
مقابله با تحریف امام(قدسسره) توسط جانشین ایشان، ادامۀ فصل اول کتاب است که به صورت مفصل به آن پرداخته شده است، حال آنکه در اکثر انقلابهای دیگر، جانشین رهبر اولیه، خود عامل انحراف انقلاب از اهداف اولیه بوده است.
در فصل دوم به مکتب امام(قدسسره) و اصول آن پرداخته شده است.
در فصل سوم خط امام(قدسسره) و شاخصهای آن مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته است.
فصل چهارم خاص شخصیت امام (قدسسره) است که در آن ویژگیهای فردی، بشری، الهی و حاکمیتی امام(قدسسره) از منظر آیتاللهالعظمی خامنهای(مدظلهالعالی) بیان شده است.
در فصل پنجم به تطبیق مواضع دو رهبر در خصوص مقولات مهم در جمهوری اسلامی پرداخته شده است. در این فصل با کنار هم چیدن محتوای بیانات دو رهبر در خصوص یک موضوع، خواننده میتواند به میزان همسویی و همگویی و هممسیر بودن رهبران انقلاب اسلامی پی ببرد و به قضاوت بنشیند. محوریترین موضوع مورد بحث در این فصل ماهیت جمهوری اسلامی از نگاه دو رهبر است. فصل تطبیق مواضع دارای هشت بخش است که هر بخش به یک موضوع میپردازد. علاوه بر پرداختن به ماهیت حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی، مقولاتی دیگر در هفت فصل آمده است که عبارتند از 1. نیروهای مسلح و سیاست؛ 2. دو جناح سیاسی کشور؛ 3. آزادی؛ 4. مردمسالاری؛ 5. غیریت نظام؛ 6. آمریکا؛ 7. فلسطین / صهیونیسم.
در فصل ششم به تأثیر عنصر زمان در جهتگیریهای رهبران انقلاب اسلامی پرداخته شده است.
در فصل آخر نیز به مواجهۀ آیتاللهالعظمی خامنهای(مدظلهالعالی) با وصیتنامۀ امام(قدسسره) پرداخته شده که اهمیت آن در نظر رهبر جانشین چگونه است؟ چه عناصری را برجستهتر میدانند و در چه مواردی و در چه جمعهایی وصیتنامۀ امام را یادآور میشوند.
امام بیش از ده بار دربارۀ سیاسی نشدن نیروهای مسلح تذکر دادهاند ، و در همه موارد منظور خود را عدم ورود نیروهای مسلح به گروه گرایی و تحزب میدانند و معتقدند اگر نیروهای مسلح چنین نکنند پایههای قدرت آنان در مقابل دشمن سست خواهد شد و نمیتوان در روز حادثه برای دفاع از کشور روی آنان حساب کرد. حرف امام در این باره فقط توصیه نیست بلکه معتقدند پاسدار یا ارتشی که به احزاب و جریانات سیاسی ورود میکند باید اخراج شود و تحت پیگرد قانونی قرار گیرد.
این کتاب را با تخفیف از فراکتاب تهیه کنید.