کتاب آمریکاشناسی با عنوان فرعی فراز و فرود یک امپراتوری نوشته حمید مولانا می باشد و توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
نویسنده می گوید: «زمانی وارد آمریکا شدم که ایالات متحده در اوج قدرت بود و دوران طلایی را می گذراند. آمریکا یک امپراتوری است ولی با امپراتوری های دیگر متفاوت است که در کتاب آمریکاشناسی به آن خواهم پرداخت. مسئله ی مهم دیگر تفاوت میان آمریکا و آمریکایی هاست. مردم آمریکا، با خود آمریکا به عنوان یک دولت، نظام و حتی یک قاره تفاوت دارند. اگر آمریکا خواستار یک زندگی مسالمت آمیز با بیش از 6 میلیارد انسان دیگر روی کره ی زمین باشد، باید از آن ها آگاهی داشته و به آنان احترام بگذارد؛ به همین شکل، دیگران اگر بخواهند با 300 میلیون آمریکایی مشارکت و رابطه داشته باشند، باید حقیقت جامعه ی آمریکا و نظام آن را درک کنند.»
در واقع کتاب آمریکاشناسی می خواهد این شناخت را به خوانندگان خود بدهد تا با دید باز درباره آمریکا قضاوت داشته باشند.
خواننده در کتاب آمریکاشناسی مشاهده خواهد کرد که آمریکا ساده و درعین حال پیچیده، گیج کننده، پر از تناقض و همچنین فریبنده، متنوع، یکنواخت و بزرگ است. برای مثال، ما امروزه فرهنگ مصرف گرایی دنیا را به ارث برده ایم. برای بسیاری از مردم، زندگی در آمریکا جذاب و دلربا به نظر می رسد؛ اگر برخی از عادت های آمریکایی ها به دیگر ملت ها سرایت کند، نیاز جهان سه برابر خواهد شد.»
کتاب آمریکاشناسی، اثر حمید مولانا با همکاری بنیاد فرهنگی مولانا؛ در چهار بخش به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ «جامعه و مردم، تاریخ و تمدن، اقتصاد سرمایهداری، دین و سیاست، دولت و حکومت، احزاب سیاسی، سازمانهای اجتماعی، جامعهی مسلمانان در آمریکا، دموکراسی آمریکا، فرهنگ و نخبگان، صنایع فرهنگی و رسانهها، آزادی و کنترل بیان، آمریکا به کجا میرود؟» و غیره میپردازد.
عناوین بخش های این کتاب از قرار زیر است:
بخش اول: شناخت جامعه؛ آمریکاشناسی، جامعه و مردم، تاریخ و تمدن، اقتصاد سرمایه داری، دین و سیاست
بخش دوم: شناخت نظام؛ دولت و حکومت، احزاب سیاسی، سازمان های اجتماعی، جامعه مسلمانان در آمریکا، دموکراسی آمریکا
بخش سوم: شناخت فرهنگ؛ فرهنگ و نخبگان، صنایع فرهنگی و رسانه ها، آزادی و کنترل بیان، آمریکا به کجا می رود؟، فراز و فرود قدرت
بخش چهارم: افول آمریکا؛ آمریکا در سراشیبی
تصویر آمریکایی ها درباره ی خود و کشورشان با تصویری که بسیاری از خارجی ها درباره ی آمریکا دارند، بسیار متفاوت است. بیشتر آمریکایی ها خود را زحمت کش، پرکار، متوسط و معمولی می دانند و عقیده دارند در مقایسه با کشورهای دیگر، از هر جهت تقدم و حتی برتری دارند؛ زندگی به نسبت مرفهی دارند و در سرزمین و نظامی آزادمنش زندگی می کنند. گرچه در دهه ها و سال های اخیر این گونه باور ها، تصاویر و هویت ها، داخل آمریکا آسیب دیده است و بحران های اقتصادی، سیاسی و نظامی، عزم و اراده ی آمریکایی ها را به تزلزل انداخته، اما هنوز قشر گسترده ای از مردم و نخبگان این کشور، به مأموریت تاریخی آمریکا باور دارند و به رهبری، تداوم و استقرار قدرت بین المللی ایالات متحده پایبند هستند. به طورکلی آمریکایی ها در تصویر و قضاوتشان درباره ی بسیاری از کشورهای دنیا، همان قدر در اشتباهند که مردم دیگر کشورها درباره ی آن ها. این جریان شناخت، تصویر و آگاهی ها بسیار پیچیده است و دلایل بسیاری دارد که در این قسمت به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
ریشه های انگاره سازی از خود و دیگران را باید در عوامل تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، دینی، سیاسی، اقتصادی، رسانه ای، اطلاع رسانی و معرفت شناختی جست وجو کرد. آمریکا با آنچه ما در کتاب های درسی و در رسانه ها مشاهده می کنیم، فرق می کند و یا با آنچه به عنوان جهانگرد در آن کشور مشاهده کرده، از زبان دولتمردان و نخبگان حاکم می شنویم، تفاوت چشمگیری دارد. آمریکا را آن گونه که هست و به واقع اداره می شود، باید شناخت.
نسخه چاپی کتاب آمریکاشناسی در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با سفارش این کتاب از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن لذت ببرید.
نسخه الکترونیکی کتاب آمریکاشناسی در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.
مشخصات کتاب آمریکاشناسی در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | حمید مولانا |
تعداد صفحه: | 336 |
موضوع: | سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، تاریخ ملل |
قالب: | چاپی و الکترونیک |