0.0از 0

اصول علم سیاست pdf

۹۷٬۰۰۰
خرید
  • چاپی
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

کتاب اصول علم سیاست نوشته موریس دوورژه و ترجمه ابوالفضل قاضی می باشد و توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و روانه بازار کتاب شده است. این کتاب یکی از منابع مهم در زمینه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل است و به بررسی اصول و مبانی علم سیاست می‌پردازد.

معرفی کتاب اصول علم سیاست

در میــان آثــار ارزنــده موریــس دوورژه اســتاد فرزانه فرانســوی، کتاب «مقدمه بر سیاســت» که تحت عنوان «اصول علم سیاســت» به فارســی برگردانده شــده اســت، جای ویژه ای دارد. مضامین این کتاب علاوه بر آن که چند ســالی اســت در دانشــگاه پاریــس تدریــس می شــود و دانشــجویان علــوم سیاســی، اقتصادی، جامعه شناسی و حقوق از آن بهره ها جسته و می جویند، نمونه ای از طرز برداشت نویسنده دانشمند در باب سیاست است که قالب کلی مطالعه و شیوه ثمربخش مطالب آن پیوسته توسط وی در سایر کتب دنبال و رعایت شده است. از سوی دیگر ، خصلت ساده نویســی دوورژه در این کتاب به گونه بارزی تجلی کرده و همین امر سبب شده است که این اثر، خارج از دانشگاه نیز، طرفداران فراوانی در میان طبقات گونا گون مردم یابد.
کتاب اصول علم سیاست شامل موضوعاتی مانند نظریه‌های سیاسی، ساختارهای حکومتی، و تحلیل سیستم‌های سیاسی مختلف است.

دانلود کتاب اصول علم سیاست

نسخه الکترونیک کتاب اصول علم سیاست را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بپردازید.

خلاصه کتاب اصول علم سیاست

موریــس دوورژه در کتــاب اصــول علــم سیاســت بــا برداشــتی دل انگیــز و اصیــل، سیاســت را بــه ژانــوس دو چهــره ای اســاطیری تشــبیه می کنــد کــه یکــی از چهره های آن نشــان دهنده نظم و همگونگی و چهره دیگر آن نمایشــگر مبارزه، پیــکار، تعــارض و تضــاد اســت. ایــن دوگانگــی در ماهیــت قدرت نیز آشــکارا به چشــم می خورد، قدرتی که خود گاهی با صورتی نظم آفرین و زمانی با ســیمایی تسلط جو تجلی می کند. سیاست در کلیه جوامع بشری التقاطی از این تناقضات و این دوگانگی ها است. خصلت دوگانه سیاست را می توان درهمه درگیری های سیاســی، در تصمیم گیری هــا، در موافقت هــا، در مخالفت هــا، در گروه بندی هــا و قالب گیری های سیاســی، در روان انســان ها و خلق و خو و تشــکیل شــخصیت و همچنیــن در رفتــار و کــردار آنــان بــه چشــم دیــد.
نویسنده حتی در مطالعات خود پا را از اقلیم انسان ها و گروه های اجتماعی فراتر نهاده و کوشــش کرده اســت که رابطه ملل گوناگون و جوامع مختلف را نیز در قالب ژانوس دوچهره ای مورد ســنجش و بررســی قرار دهد. مرحله کنونی، در سیاســت دولت هــا و ملت هــا و مقابلــه آنــان بــا یکدیگــر مرحله تضــادی بی امان ولــی آشــتی پذیر اســت.

فهرست کتاب

عناوین بخش های کتاب اصول علم سیاست از قرار زیر است:
بخش اول: عوامل مبارزه؛ عوامــل ز یســتی، سیاســت در جوامــع حیوانــی، عوامــل روانــی، روانـکاوی و سیاسـت، سرشـت های سیاسـی، عوامـل جمعیتـی، فشـار جمعیـت، عوامـل جغرافیایـی، فضـا، عوامـل اجتماعـی - اقتصـادی، طبقــات اجتماعــی، عوامــل فرهنگــی، نهادهــا، مســلک ها و نظام هــای ارزشــی
بخش دوم: صور پیکار؛ قالب هــای پیــکار، رژ یم هــای سیاســی و بنیان هــای اجتماعــی- اقتصــادی، ســازمان های پیــکار، گروه هــای ذی نفــوذ، سـلاح های پیــکار، خشــونت جســمی، پــول، تعــداد و قالب بنــدی جمعــی، اســتراتژی های سیاســی، راســت و چــپ، اصلاح طلبــی و انقلاب، پنهان کاری، حــدود پیــکار
بخش سوم: از تضاد تا همگونگی؛ نظریــه همگونگــی، برقــراری ســازش، گســترش همبســتگی ها، فــن همگونگــی، قواعــد و آیین هــا، تشــکیلات جمعــی، آمــوزش و پــرورش شــهروندان، اجبــار اجتماعــی، همگونگــی یــا شــبه همگونگــی، همگونگـی واهـی، دو پهلویـی دولـت، همگونگـی و سـطح توسـعه، رشــد همگونگــی، افســانه همگونگــی کامــل، عصــر طلایــی، ناممکــن تعارض هــای کاهش ناپذیــر، ملــل بورژوایــی و ملــل کارگرگونــه، نتیجــه: بــه ســوی سوسیالیســم

برشی از متن کتاب

مســلک ها، دو نقش اساســی در توســعه تضادهای سیاســی ایفا می کنند. از یک سو، مخالفت های خصوصی را هماهنگ و مرتب می کنند و بدین سان آنان را در قالب یک تعارض کلی درمی آورند. از سوی دیگر، به این تعارض، خصیصه نوعی اعتراض به ارزش ها را می دهند که تعهد عمیق و کلی تری را برمی انگیزد.
عقیده کاوی ها نشان می دهد که در فرانسه و جاهای دیگر، پنج عنصر اصلی در انتخاب ها و رویه های شهروندان نقشی داشته اند: 1- سطح زندگی، این که فرد از جمله مزدبگیران است یا نه و به طور کلی تعلق اجتماعی 2- گروه سنی و به نسبت کمتری جنس 3- سطح سواد 4- دین 5- گرایش به یک حزب سیاسی. سه عامل آخری، جنبه مسلکی دارد: احزاب بر مسلک های سیاسی تکیه دارند که کم و بیش به دکترین های دینی بسته اند و سطح سواد میزان درک ما را نسبت به این هر دو عنصر تعیین می کند.
مســلک ها بــا ادغــام هــر یــک از رفتارهــای خصوصــی در یــک تصویــر کلی سیاست، بر این رفتارها اثر می گذارند. هرچه مسلک پیچیده تر ، دقیق تر و ترتیب یافته تر باشــد و شــهروند آن را بهتر بشناســد و به طور کامل تری به آن بگرود، این تأثیر شدیدتر است. مفهوم وجدان سیاسی، این نقش مسلک ها را به نیکی روشن می کنــد. هــر رویــه سیاســی خــاص، در عین حال، هم پاســخ بــه یک وضع واقعی اســت که در زندگی اجتماعی پدیدار شــده و هم تظاهر دیدی کلی از قدرت و روابط قدرت با شهروندان و تعارض های ناشی از قدرت، دیدی کلی که دقیقاً همان وجدان سیاســی را تشــکیل می دهد.

هرچه وجدان سیاســی توســعه یافته تر باشد تأثیر آن بیشتر است و رویه ها کمتر از داده های وضع خاص متأثر می شوند. وجدان سیاسی را عناصر بی شماری تشکیل می دهند: تربیت، محیط، تجربه و نظایر آن. در میان آن ها معمولاً مسلک، بزرگترین مقام را اشغال می کند. مسلک ها پیش از هر چیز، برای گسترش وجدان سیاسی شهروندان به کار می روند.

خرید کتاب اصول علم سیاست

نسخه چاپی کتاب اصول علم سیاست را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب سفارش داده وخریداری نمایید.

دانلود کتاب اصول علم سیاست

مشخصات کتاب اصول علم سیاست در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: امیرکبیر
نویسنده: موریس دوورژه
مترجم: ابوالفضل قاضی
تعداد صفحه: 290
موضوع: سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، جامعه شناسی،  انسان شناسی
قالب: چاپی و الکترونیک