کتاب سلطه عملیات روانی pdf

بررسی عملیات روانی در جنگ های 1991 نفت و 2003 سلطه

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
6,000
نظر شما چیست؟
بهرام رضایی در کتاب سلطه عملیات روانی به بررسی عملیات روانی در جنگ های 1991 نفت و 2003 سلطه پرداخته است.

مطالعه موردی عملیات روانی در جنگ های 1991 نفت و 2003 سلطه شامل عوامل روانشناختی، روند اقدامات عملیات روانی، تبلیغات در خدمت عملیات روانی و مصادیق عینی، از بررسی هایی است که در این کتاب انجام شده است.

با شکل گرفتن اولین اجتماعات بشری پدیده جنگ نیز همواره به نوعی گریبانگیر انسان بوده است. با در نظر گرفتن این موضوع که انسان موجودی است ترکیب شده از جسم و جان، لذا تأثیر پذیری و غلبه بر بعد دیگر وجودی انسان یعنی روح، در جنگ میان دو طرف، از دور زمان همواره دارای اهمیت خاصی بوده است، بطوری که در هر جنگی طرف مقابل سعی بر آن داشت که علاوه بر غلبه بر بعد فیزیکی و جسم انسان ها، بعد روانی و روحی او را به تسخیر در آورد و برای این منظور از روش های مختلفی نیز بهره می جسته است.

به طوری که به جرأت می توان گفت هر زمان که پیروزی فیزیکی بدون پیروزی روح و روان حاصل می شد، این فتح و نصرت دوام و قوام چندانی نداشت و یا به راحتی بدست نمی آمد. در کتاب سلطه عملیات روانی می خوانیم که چگونه امروزه نیز گرچه فناوری نظامی برای قدرت نمایی و کسب پیروزی ابزار کار آمدی است، اما استفاده از فناوری مدرن از یکسو و پیشرفت های انسانی و ارتباطات فراگیر جبهه با پشت جبهه و در نتیجه ایجاد نوعی به هم پیوستگی و عدم تفکیک خطوط اول جبهه با آنچه اصطلاحاً پشت جبهه اطلاق می شود، ضرورت بهره گیری از ابزار و امکاناتی را مطرح می سازد که الزاماً در حوزه عملیات نظامی و کشتن نیروهای جنگجو خلاصه نشده است و عمومیت مبارزه در تمام صحنه ها را به عنوان یک اصل مطرح می سازد.

طبیعی است که جنگ روانی و عملیات روانی مناسب ترین کاندیدا برای پیگیری این راهبرد است ایالات متحده در سه جنگ اخیر خود از دهه 90 بدین سوی، به طور قابل ملاحظه ای از ابزار عملیات روانی رسانه ای استفاده کرده است و دیگر دولت ها نیز با توجه به توانایی ها و فناوری خود از این ابزار مدد جسته اند.

هر چند عملیات روانی از دیرباز در هر دو سطح تاکتیکی و عملیاتی جنگ کاربرد داشته است؛ اما در کتاب سلطه عملیات روانی پیامدهای این عملیات ها را باید در سطح کاربردی جست و جو کرد. در عملیات های طوفان صحرا و سپر صحرا، قدرت نیروهای ائتلاف و دیدگاه مساعد منطقه ای جهانی نسبت به آن ها را باید محورهای راهبردی به حساب آورد.

اطلاعات و اخبار منفی به منزله تهدیدی علیه این محورها، می توانست تاثیرات نامطلوب بسیاری بر کل عملیات بر جای گذارد. به همین ترتیب تلاش های آمریکایی ها برای به کارگیری اطلاعات و اخبار از طریق یک رشته عملیات های روانی منسجم تاثیرات راهبردی مهمی بر عراق تحمیل کرد.
دیویی :
641/824
کتابشناسی ملی :
4391547
شابک :
978-600-8415-46-6
سال نشر :
1395
صفحات کتاب :
144
کنگره :
UB275‏‫‬‮‭/ر6س8 1395

کتاب های مشابه سلطه عملیات روانی