جوانی پایدار به یک تغذیه خوب بستگی دارد.
پیری، یک بیماری قابل علاج و قابل پیشگیری است.
فقط غذاهای لذیذ میتواند عمر انسان را دراز نماید.
اگر سلامتی قابل خرید و فروش باشد، محل آن دکانهای سبزی و میوهفروشی است، نه جای دیگر.
پیشرفت و موفقیت در کارها اراده قوی میخواهد و اراده قوی وقتی پیدا میشود که شخص از یک روش صحیح در تغذیه استفاده نماید.
غیاثالدین جزایری در کتاب خودشناسی یا اسرار خوراکی ها رازها و نکاتی را تغذیه و مواد خوراکی میگوید که نه تنها در سلامت درجسم انسان بلکه در سلامت روح و روان نیز تاثیر دارند. جزایری در کتاب اسرار خوراکیها از اهمیت مواد غذایی و عادات غذایی انسان در عمر و زندگی میگوید همچنین بیماریهای مختلف را معرفی میکند از راه تغذیه ناصحیح ایجاد شدهاندو با روش صحیح غذایی قابل درمان هستند. این کتاب (جلد دوم اعجاز خوراکیها) نیز نامیده شده است.
ایرانیان قدیم به اصول علمی غذاشناسی آشنا بودهاند. روز به روز که علم غذاشناسی پیشرفت میکند، صحیح بودن اصول غذایی ایرانیان قدیم و اجداد ما اثبات میشود.
در حال حاضر طرز تغذیه ما ایرانیان از کشورهای اروپایی بهتر است و پیشرفتهای علمی این امر را ثابت مینماید؛ چنانچه ما ایرانیان کمتر از خارجیان گوشت میخوریم، خوردن صدفها و خرچنگها و حلزون و رطیلهای دریایی بین ما معمول نیست.
خوردن سبزی و پیاز خام آنطور که نزد ما معمول است، هنوز در اروپا معمول نشده است و فقط آنها با غذا یک سالاد میخورند که خوشبختانه اکنون در کشور ما هم معمول شده است.
این روش غذایی را ما از اجداد خود به ارث بردهایم، چنانچه یکی از مورخین یونان در شرح حال داریوش کبیر مینویسد: شاهنشاه و لشکریان او غذایی ساده دارند و با هر لقمه از غذای خود کمی شاهی میل مینمایند و همگی سالم میباشند و جای بسی تعجب است که با این غذای ساده بسیار شجاع و قوی هستند.