کتاب قمارباز، یکی از برجسته ترین آثار فئودور داستایوفسکی است که در سن ۴۵ سالگی وی، تنها در مدت ۲۶ روز و با استخدام تندنویسی به نام «آنا» و با انگیزه ی خلاصی از مضیقه ی مالی که در آن گرفتار آمده بود، نگاشته شده است. این اثر ۲۶ روزه به خوبی نشان دهنده ی نبوغ داستایوفسکی است.
کتاب قمارباز (The Gambler) دربرگیرنده مناسبات و روابطی است که تمامی انسان ها در زندگی روزمره با آن مواجه هستند و مشغله های شخصیت های داستان نیز از نوع مشغله های ذهنی تمامی انسان ها است. دغدغه هایی همچون عشق، ثروت، شهرت و... نکته ی ظریفی که در قمارباز داستایوفسکی به چشم می خورد همزمانی اتفاقات و رویدادهای غافلگیرکننده ی داستان با خارج شدن از قمارخانه است.
یعنی تمام اتفاقات که داستان را می بافند زمانی رخ می دهد که یکی از شخصیت های داستان از بازی قمار فارغ شده و در حال بازگشت از قمارخانه به مسافرخانه است. به طوری که گویی آنان به هنگام وارد شدن به قمارخانه گردون های زندگی را به حرکت در می آورند و هر بار بر روی عددی - شرایطی- خاصی نشان های گردونه می ایستد و چگونگی ادامه زندگی شان را رقم می زند.
این کتاب از روی ترجمه ی فرانسوی «آثار کامل داستایوسکی» از انتشارات N.R. F چاپ سال ١۹۳١، ترجمه شده است. کتاب «قمارباز» در این سلسله به وسیله ی هانری مونگو Henri Mongault به فرانسه درآمده و باید گفت که دقیق ترین ترجمه های این کتاب به زبان فرانسه است.
این نکته را مترجم با مقایسه ای که میان ترجمه ی این شخص و ترجمه ی دیگری که هالپرین کامنسکی Halferine Kaminsky کرده است دریافت. نسخه اخیر را که به وسیله کتابخانه ی «رولیه پلون» Relieeplon در سال ١۹۳۰ چاپ شده، مترجم از آقای دکتر خانلری به امانت گرفت و به این وسیله از ایشان تشکر می کند.
فیودور میخاییلوویچ داستایفسکی به انگلیسی (Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky)، رمان نویس، نویسنده داستان کوتاه، مقاله نویس، روزنامه نگار و فیلسوف روسی بود. داستایوسکی آثار ادبی منحصر بفردی خلق کرده است که روانشناسی فضای آشفته ی سیاسی، اجتماعی و معنوی قرن نوزدهم در روسیه را بررسی می کند. او در بیست سالگی نویسندگی را آغاز کرد و نخستین رمان داستایفسکی مردم فقیر (Poor Folk) برای نخستین بار در سال ١۸۴۶ هنگامی که داستایفسکی تنها ۲۵ ساله بود، چاپ شد.
آثار مهم او عبارتند از جنایت و مکافات، ابله و برادران کارامازوف. آثار او شامل ١١ رمان بلند، ۳ رمان، ١۷ داستان کوتاه و آثار متعدد دیگر است. بسیاری از منتقدان ادبی از او به عنوان یکی از بزرگترین و برجسته ترین روانشناسان در ادبیات جهان یاد می کنند. رمان یادداشت های زیر زمینی (Notes From Underground) یکی از از اولین آثار ادبی اگزیستانسیالیستی به حساب می آید.
در بخشی از کتاب قمارباز می خوانیم:
پس از دو هفته غیبت برگشته ام. کسان ما الان سه روز است که در رولتنبورگ سکونت گزیده اند. خیال می کردم مرا مانند مسیح انتظار می کشند. ولی اشتباه می کردم. ژنرال که رفتاری بس آسوده و فارغ با من به تفرعن صحبت داشت می کرد و مرا پیش خواهرش فرستاد. پیدا بود که عاقبت موفق شده اند پول قرض کنند و نیز به نظرم آمد که ژنرال از نگاه من پرهیز می کرد.
ماری فیلیپوونا که سرش خیلی شلوغ بود با من جز چند کلمه حرف نزد؛ با وجود این پول را از من گرفت، شمرد و به گزارش من تا آخر گوش داد. برای شام مجللی که به عادت مسکویی ها، که هروقت پولدار باشند می دهند، منتظر مزنتسوف مردکی فرانسوی و یک انگلیسی بودند. پولینا آلکساندرونا وقتی مرا دید پرسید که چرا این قدر دیر کرده ام و بی آن که منتظر پاسخ من باشد فوراً منصرف شد. پیدا بود که در این کار تعمد داشت. با وجود این می بایست ما با هم صحبت می کردیم. آن چه می باید برای او بگویم بر دلم سنگینی می کرد.
کنگره :
PG3360پ/ق8 1383
کتابشناسی ملی :
م83-40183
نظر دیگران //= $contentName ?>
واقعااا کتاب عالیی هستش حتما بخونین...درطول کتاب شاید خسته بشین اما واقعا بعد از به اتما رسوندش میفهمین که با...
واقعا کتاب عالیی هستش من خودم کتابش رو قبلا تهیه کردم ...شاید قلمش کمی سخت باشه ولی ارزش خوندن رو داره...