اهداف تربیت اسلامی 4
برنامههای تربیتی
- چاپی
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب اهداف تربیت اسلامی 4
کتاب اهداف تربیت اسلامی 4 نوشته علی فاطمی پور و مرتضی رجایی میباشد و انتشارات شهید کاظمی آن را به چاپ رسانده است.
مجموعهی پنج جلدی «تربیت اسلامی از نگاه رهبر انقلاب» حاصل تلاش بیش از بیست پژوهشگر تربیتی است که البته جزو فعالان تربیتی حوزهی کودک و نوجوان هستند و دورههای آموزشی متعددی را برای مربیان و فعالان تربیتی سراسر کشور برگزار کردهاند. در تولید این مجموعه که از سال 1394 و بر پایهی مسئلههای تربیتی واقعی میدان تربیت آغاز شد و نزدیک شش سال به طول انجامید، سعی کردیم کتابها و پژوهشهای مرتبط را به صورت کامل بررسی و آسیبشناسی کنیم تا مجموعهای متمایز در اختیار دغدغهمندان عرصهی تربیت اسلامی قرار گیرد. با این همه، هرگز ادعا نمیکنیم که توانستهایم به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در عرصه تربیت اسلامی دست یابیم؛ زیرا اساسا رسالت خود را استخراج این منظومه نمیدانستیم. مخاطب اصلی این مجموعه، فعالان و تشکلهای تربیتمحور هستند؛ اما تلاش شده است شیوهی تدوین و تولید اثر به گونهای باشد که برای پژوهشگران، مدیران، مربیان و معلمان، فعالان و حتی خانوادههای دغدغهمند در عرصهی تربیت نیز قابل استفاده باشد. این مجموعهی پنج جلدی در محورهای زیر به نظام مسائل تربیتی پرداخته است:
جلد اول: اهداف تربیت (به ضمیمهی ضرورت و موضوع تربیت)؛
جلد دوم: اصول، مراحل، عوامل و موانع تربیتی؛
جلد سوم: موثران تربیتی؛
جلد چهارم: برنامههای تربیتی؛
جلد پنجم: مدیریت تشکل تربیتی.
جلد چهارم از مجموعهی «تربیت از نگاه رهبر انقلاب»، دربردارندهی دیدگاههای ایشان دربارهی کاربردیترین بخش از مباحث تربیت است. برنامههای تربیتی نمود برجستهی فعالیتهای تربیتمحور تشکلها و مدارس هستند که با پشتوانهی مبانی و اهداف طراحی و اجرا میشوند، تا بستری باشند برای رشد متربیان و حرکت آنها در مسیر هدف خلقت. این کتاب در دو بخش به «قالبهای مناسب برای برنامهسازی تربیتی» و «محتواهای مناسب تربیتی» در اندیشهی رهبر معظم انقلاب اسلامی می پردازد.
گزیده کتاب اهداف تربیت اسلامی 4
1. هنر
نقش هنر در تربیت
امروز آن کسانی که پیامی برای مردم دارند؛ چه پیام رحمانی، چه پیام شیطانی - فرق نمیکند - بهترین وسیلهای که در اختیار میگیرند، وسیلۀ هنر است. لذا شما میبینید به کمک هنر، امروز در دنیا باطلترین حرفها را در ذهن یک مجموعۀ عظیمی از مردم به صورت حق جلوه میدهند که بدون هنر امکان نداشت، اما با هنر و به کمک ابزار هنر این کار را میکنند.
همین سینما، هنر است؛ همین تلویزیون، هنر است؛ انواع و اقسام شیوههای هنری را به کار میگیرند برای اینکه بتوانند یک پیام باطل را به شکل حق به ذهنها منتقل کنند. بنابراین هنر این قدر اهمیت پیدا کرده است.
یکی از رازهای موفقیت قرآن، هنری بودن آن است. قرآن خیلی در اوج هنر است؛ فوقالعاده است؛ واقعا آن وقت مردم را مسحور کرد، واّلا اگر پیامبر اکرم(ص) بدون زبان هنری مینشست با مردم همین طور حرف میزد، البته عدهای علاقهمند پیدا میکرد؛ اما آن صاعقه، آن رعد و برق و آن توفان، دیگر به وجود نمیآمد.. .