کتاب تی لم نوشته میثم امیری درباره زندگی یک جوان دانشجوی عدالت خواه در در مقطع زمانی سال 48 است که توسط سوره مهر بعنوان روز دانشجو به علاقه مندان کتاب معرفی می شود.
بیشتر رویدادهای این داستان در سال ۴۸ رخ می دهد ، در واقع ۱۶ آذر سال ۴۸ مبدأ اتفاقی در این داستان می شود و مابقی آن با برگشت به عقب و شکل گیری شخصیت راوی در دانشگاه تهران روایت شده است. به گفته نویسنده در رمان سعی کرده تصویری درست از اولین تجربه جدی کشور در دفاع از استقلال و ملی کردن صنعت نفت را به نمایش بگذارد.
داستان درباره زندگی یک جوان دانشجوی عدالت خواه است و از دوره تولد او در سال ۲۹ تا مرگ او را که در همان دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی رخ می دهد را در برمی گیرد. این کتاب درباره سال های رشد و نمو جوانی به نام کیومرث است که در سال 1329 در استان سوادکوه روستای تیلم متولد می شود.
آغاز کتاب تی لم این گونه آمده است: 16 آذرهای دانشگاه تهران، هر سال، از سال پیش سوزناک تر است؛ مانند داغی که سرد نمی شود؛ ژرف می شود؛ مانند زخم دست قنبر که با گذر زمان، پینه می شود؛ مانند گره پیشانی انسان که سال به سال چروک تر می شود. مانند است به چیزی که می ماند. تازه سوزناک تر هم می ماند؛ مانند آتش. هر کس برای آتش به اندازة انرژی تره خُرد کند، می فهمد که آتش از بین نمی رود.
گفتنی است از «تی لم» به عنوان اثر برگزیده در هفتمین دوره جشنواره داستان انقلاب تجلیل بعمل آمد.