کتاب مدیر مدرسه نوشتهٔ جلال آل احمد میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رسانده است. این رمان دربارهٔ زندگی و چالشهای یک مدیر مدرسه در ایران است و ابعاد نظام آموزشی کشور، بهویژه در دههٔ ۱۳۴۰ هجری شمسی، را بیان میکند.
داستان از زبان مدیر مدرسهای به نام دکتر کامران روایت میشود که تلاش میکند با چالشهای متعدد آموزشی و فرهنگی روبهرو شود. او یک مدیر متفکر و دلسوز است که نه تنها به آموزش و پرورش دانشآموزان، بلکه به تربیت شخصیتهای مؤثر برای آیندهٔ کشور نیز اهتمام میورزد.
از در که وارد شدم سیگارم دستم بود و زورم آمد سلام کنم. همین طوری دنگم گرفته بود قد باشم. رئیس فرهنگ که اجازۀ نشستن داد، نگاهش لحظه ای روی دستم مکث کرد و بعد چیزی را که می نوشت تمام کرد و می خواست متوجه من بشود که رونویس حکم را روی میزش گذاشته بودم. حرفی نزدیم. رونو یس را با کاغذهای ضمیمه اش زیرورو کرد و بعد غبغب انداخت و آرام و مثلاً خالی از عصبانیت گفت: جا نداریم آقا. اینکه نمیشه! هر روز یک حکم میدند دست یکی و
میفرستنش سراغ من... دیروز به آقای مدیرکل... حوصلۀ این اباطیل را نداشتم؛ حرفش را بریدم که: ممکنه خواهش کنم زیر همین ورقه مرقوم بفرمایید؟