کتاب مبانی فیلمنامه نویسی

راهنمای گام به گام از فکر تا فیلمنامه

امتیاز
5 / 4.7
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
10,335

نظر دیگران

نظر شما چیست؟

کتاب مبانی فیلمنامه نویسی با عنوان فرعی راهنمای گام به گام از فکر تا فیلمنامه، نوشته ی سید فیلد و ترجمه ی سید جلیل شاهری لنگرودی می باشد و توسط انتشارات سوره مهر نیز منتشر شده است.

معرفی کتاب مبانی فیلمنامه نویسی

مبانی فیلم نامه نویسی کتابی است که نویسنده درباره ی آن می نویسد: وقتی برای اولین بار در 1979 مبانی فیلمنامه نویسی را می نوشتم، فقط چند کتاب درباره هنر و حرفه فیلم نامه نویسی در بازار وجود داشت. پرطرفدارترین آن ها، هنر نمایشنامه نویسی از الگوس اگری بود که اولین بار در دهه 1940 چاپ شده بود. گرچه این کتاب، نه درباره فیلمنامه نویسی بلکه درباره نمایشنامه نویسی بود، اصول دقیق و شفافی در آن مطرح شده بود. در آن هنگام، بین حرفه نوشتن برای صحنه و نوشتن برای پرده، تمایزی واقعی وجود نداشت.
با چاپ کتاب فیلمنامه، همه این ها تغییر کرد. در این کتاب، اصول ساختار نمایشی برای پایه ریزی مبانی فیلمنامه نویسی مطرح شد؛ همچنین، اولین کتابی بود که در آن برای به تصویرکشیدن حرفه نوشتن برای پرده، از فیلم های معروف و پرطرفدار مثال آورده شده بود. تا آنجا که همه می دانیم، فیلمنامه نویسی، حرف های است که گاه تا سطح هنر می رسد.
کتاب حاضر- چنان که از عنوان فرعی آن برمی آید( راهنمای گام به گام از فکر تا فیلمنامه)- مجموعه کاملی است درباره نحوه نوشتن فیلمنامه از زمانی که اندیشه یا ایده ای در ذهن فیلمنامه نویس شکل می گیرد تا موقعی که فیلمنامه ای آماده برای گذراندن مراحل تولید فیلم بر روی کاغذ می آید؛ و با این هدف تدوین شده است که این توانایی در فیلمنامه نویس ایجاد شود که بنشیند و با انتخاب، اعتماد به نفس و اطمینان از اینکه می داند چه می کند، فیلمنامه بنویسد. 

خلاصه کتاب مبانی فیلمنامه نویسی

سینما، آمیزه ای از هنر و علم است؛ انقلاب فنی واقعاً نحوه نگاهمان به فیلم و درنتیجه لزوما روشی را که در نوشتن فیلمنامه به کار می بردیم، تغییر داده است. اما مهم نیست در اجرای متن چه تغییری صورت گرفته، ماهیت فیلمنامه همان طور است که همیشه بوده است: فیلمنامه، داستانی است که با تصاویر، گفت وگو و توصیف روایت می شود؛ و در متن ساختار نمایشی قرار می گیرد. فیلمنامه همین است؛ ماهیتش همین است؛ هنر داستان گویی تصویری است.
حرفه فیلمنامه نویسی، روند خلاقی است که می توان آموخت. برای روایت داستان، باید شخصیت های داستانی خودتان را ایجاد کنید، قضیه نمایشی (این که داستان درباره چیست) و موقعیت نمایشی صحنه (شرایط حاکم بر رویداد) را مطرح کنید، برای شخصیت های داستانی خود موانع ایجاد کنید تا با آن ها روبه رو شوند و بر آن ها فایق آیند و بدین ترتیب داستان گره گشایی شود. می دانید: پسر با دختر ملاقات می کند، دختر را به دست می آورد، و سپس ازدست می دهد. همه داستان ها، از ارسطو و درطول تمامی تمدن ها، تجسم همین اصول نمایشی هستند.
کتاب مبانی فیلمنامه نویسی با طرح ابتدایی ترین مطالب ( برای مثال، تعریف فیلمنامه) شروع می شود و سپس عناصر پیچیده تر مطرح در فیلمنامه نویسی(صحنه، سکانس، مسائل اقتباس در فیلمنامه نویسی...) را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه، همراه با نمونه هایی عینی از فیلم های برجسته دنیا ، در برمی گیرد، و در فصل خای پایانی، حتی درباره مسائل« بعد از نوشتن فیلمنامه»( صفحه عنوان فیلمنامه، راه های قانونی برای ثبت فیلمنامه جهت اثبات ادعای مالکیت برآن...) نیز توضیحاتی دارد.
این کتاب دارای بخشش هایی با عناوین زیر می باشد:
فیلمنامه چیست؟، موضوع، خلق شخصیت داستانی، ساختِ شخصیتِ داستانی، داستان و شخصیت داستانی، پایان ها و آغازها، آغاز داستان، دو حادثه، نقاط عطف، صحنه، سکانس، ایجادِ خطِ داستان، شکل فیلمنامه، نوشتن فیلمنامه، اقتباس، درباره همکاری، بعد از نوشتن فیلمنامه و یادداشت شخصی

فهرست کتاب

مقدمه
1_فیلمنامه چیست؟
2_موضوع
3_خلق شخصیت داستانی
4_ساختِ شخصیتِ داستانی
5_داستان و شخصیت داستانی
6_پایان ها و آغازها
7_آغاز داستان
8_دو حادثه
9_نقاط عطف
10_صحنه
11_سکانس
12_ایجادِ خطِ داستان
13_شکل فیلمنامه
14_نوشتن فیلمنامه
15_اقتباس
16_دربارة همکاری
17_بعد از نوشتن فیلمنامه
18_یادداشت شخصی

برشی از متن کتاب

داستان «سی بیسکویت»، یکی از داستان های منحصربه فرد، و الهام بخش است؛ نه تنها برای آنچه اسب داستان انجام داد، بلکه از این جهت که چگونه آن را انجام داد. درطول نیمه دوم دهه ،1930 «سی بیسکویت» نماد فرهنگی سراسر کشور شد. همه جا او را می ستودند؛ و ماجراهایش و جذابیت این ماجراها چنان افسانه ای شده بود که به نظر می رسید نام «سی بیسکویت» از حد ورزش بیرون رفته است.
اما این داستان چیزی نبود جز داستان اسبی که ازنظر جسمی و روحی درهم شکسته شده بود. او با خیزش فوق العاده خود برای مشهورشدن، نماد امید شد. این، داستان سه مرد و یک اسب بود که در راه نوعی عقیده و ایمان در کوران بحران بزرگ سال 1929 می کوشیدند. سی بیسکویت، هدف ایمان ملت شد؛ کسی برای پشت بودن، چیزی که می توان به آن اعتقاد داشت. او، به عنوان اسب، چیزهای چندانی برای نگاه کردن نداشت: کوچک بود و پاهای کوتاهی داشت؛ امّا خداوند اراده ای آهنین به او داده بود که حتی بعد از دو فصل کامل دست و پازدن، همچنان در رده های پایین مسابقات اسب دوانی باقی مانده بود.
و همه تغییرات در این اسب هنگامی ایجاد شد که تحت رهبری به شدت مهربانانه و صبورانه تام اسمیت قرار گرفت، مردی که به آزادی ناحیه مرزی تجسم بخشید و مصاحبت با اسب ها را بر این مردان ترجیح داد. رد پوالرد ـسوارکار حرفه ای سی بیسکویت ـ موقعی که بچه بود، والدینش او را رها کرده بودند و او سال ها سوارکار حرفه ای ناکامی بود که فقط نفسی می کشید. چارلز هوارد میلیونر خودساخته ای بود که تنها چیزی را که واقعا دوست داشت و برای آن زندگی می کرد ـ یعنی پسر جوانش ـ را ازدست داده بود.
این سه مرد در کنار هم، به اضافه یک اسب، در جست و جوی خود برای رسیدن به اتحاد و یکپارچگی، گرچه به لحاظ عاطفی به هم ریخته بودند، وقتی به هم پیوستند، همدیگر را تکمیل کردند: چارلز هوارد، پدر شد؛ تام اسمیت، مربی؛ و رد پوالرد، سوارکار حرفه ای، پسر، اهل عمل. این ها یک تیم، یک خانواده شدند که مهارت های خود را وسط ریختند و افسانه ای خلق کردند که در سراسر دنیا به «سی بیسکویت» معروف شد. چنان که رِد در انتهای فیلم می گوید: «می دونین، همه فکر می کنن ما اسب ازپاافتاده ای رو پیدا کردیم و اونو روبه راه آوردیم، اما این طور نیست... اون بود که مارو اصلاح کرد، هر کدوم رو، هر کدوم از ما رو؛ و من یه جورایی فکر می کنم که ما هم ـ ای، بفهمی نفهمی ـ همدیگر رو اصلاح کردیم».

دانلود کتاب مبانی فیلمنامه نویسی

نسخه الکترونیک کتاب مبانی فیلمنامه نویسی را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.

دانلود کتاب مبانی فیلمنامه نویسی

مشخصات کتاب مبانی فیلمنامه نویسی در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: سوره مهر
نویسنده: سید فیلد
مترجم: سید جلیل شاهری لنگرودی
تعداد صفحه: 411
موضوع: تئاتر و سینما
قالب: الکترونیک

 

صفحات کتاب :
411
کنگره :
‫‬‭‬‭PN1996‫‬‭‬‭‬‭/ف9چ8 1390
دیویی :
‫‬‭‬‭808/23‬
کتابشناسی ملی :
2389882
شابک :
‫‭978-600-175-177-6
سال نشر :
1390
شابک دیجیتال :
978-600-03-2483-4

کتاب های مشابه مبانی فیلم نامه نویسی