کتاب اقتصاد مقاومتی از حجت الله عبدالملکی، با محتوای درآمدی بر مبانی سیاست ها و برنامه عمل به اقتصاد مقاومتی نوشته شده است و شامل درس گفتارهایی در این باب است. این کتاب توسط انتشارات سدید منتشر و روانه ی بازار کتاب شده است.
با گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقالب اسلامی و تغییر حکومت در کشور ایران و با پشت سر نهادن فراز و فرودهای متعدد در رویارویی با جبهە باطل، امروز مهمترین عرصە نبرد جبهە حق در بسترسازی برای سیطرە تام توحید در جهان، ارائە الگوی عملی ادارە جامعه بر اساس مبانی اندیشه ای و ارزش های انقلاب اسلامی در حوزه های گونا گون اجتماعی است.
در این میان حوزە اقتصاد و مسائل پیرامونی آن، با توجه به پیوند وثیق و ملموس با زندگی روزمرە آحاد اجتماع، بیش از سایر حوزه های اجتماعی ضروری و آسیب پذیر می نماید؛ و همین امر مطمح نظر دشمنان قرار گرفته و امروز، مسائل اقتصادی را به اساسی ترین گردنە دشمن ساختە پیش روی انقلاب اسلامی در ساحت عمل تبدیل نموده است. راهکار غلبه بر مشکلات اقتصادی کشور در دورە کنونی نیز بازگشت به مبانی اسلامی با عنایت به شرایط روز است و این دو مهم در «نظریە اقتصاد مقاومتی» -که خطوط کلی آن را رهبر فرزانە انقلاب تبیین فرمودند- به خوبی قابل تحقق است.
اقتصاد مقاومتی کتابی است که از یک سو با گردآوری مبانی و سیاست ها، تصویری علمی از آن جهت آشنایی مخاطبان با نظریه ارائه می کند و از سوی دیگر، با نگاهی رو به جلو، گام های نخستین از برنامە عمل این نظریه را در چارچوب فضای علمی تبیین می نماید.
ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت های گسترده و مهمتر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، اگر از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی –که همان اقتصاد مقاومتی است- پیروی کند، نه تنها بر همە مشکلات اقتصادی فائق می آید و دشمن را -که با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ صف آرایی کرده- به شکست و عقب نشینی وامی دارد، بلکه خواهد توانست در جهانی که مخاطرات و بی اطمینانی های ناشی از تحولات خارج از اختیار، مانند: بحران های مالی، اقتصادی، سیاسی و ... در آن رو به افزایش است، با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه های مختلف و تداوم پیشرفت و تحقق آرمان ها و اصول قانون اساسی و سند چشم انداز بیست ساله، اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درون زا و برون گرا، پویا و پیشرو را محقق سازد و الگویی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد.
کتاب اقتصاد مقاومتی حاصل پیاده سازی و ویرایش مجموعه سخنرانی هایی در حوزە اقتصاد مقاومتی است که در 9 فصل با عناوین زیر می باشد:
فصل اول: معرفی اجمالی نظریە اقتصاد مقاومتی
فصل دوم: آشنایی با جریان متعارف اقتصاد
فصل سوم: آشنایی با معارف اقتصاد اسلامی
فصل چهارم: آشنایی با مبانی اقتصادی انقلاب اسلامی
فصل پنجم: آسیب شناسی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در تطبیق با اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی
فصل ششم: آشنایی با فلسفە اقتصاد مقاومتی
فصل هفتم: اقتصاد مقاومتی؛ سیاست ها و برنامە عمل در تقویت تولید ملی
فصل هشتم: اقتصاد مقاومتی؛ سیاست ها و برنامە عمل در اصلاح فرهنگ اقتصادی و سبک زندگی
فصل نهم: اقتصاد مقاومتی؛ سیاست ها و برنامە عمل در دیپلماسی اقتصادی و روابط خارجی
در ادامە تبیین اجمالی مبانی اقتصاد اسلامی، منویات حضرت امام و مقام معظم رهبری مطرح شد. در بخش قبل، به جایگاه اقتصاد در اندیشه حضرت امام و مقام معظم رهبری اشارات مختصری شد. در این قسمت نیز به بحث اهداف اقتصادی از دیدگاه این دو بزرگوار و این امر مهم -که اقتصاد باید به چه نقطه ای برسد- پرداخته می شود. از مجموع سخنان این دو بزرگوار می توان این گونه استنباط کرد که سه هدف مهم برای اقتصاد در انقلاب اسلامی وجود دارد که نظام سازی، تشکیل دولت اسلامی، تحقق نظام اسلامی و تشکیل تمدن اسلامی، معطوف به تحقق این سه هدف است:
هدف اول، استقلال اقتصادی است. استقلال اقتصادی به این معناست که کشور در تأمین مایحتاج اصلی و ضروریات و کالاهایی که مورد نیاز است، دچار مشکل نباشد. این هدف در بخش هایی با خودکفایی تأمین می شود؛ به این معنا که ایران تولیدکنندە آن محصولات باشد. مثل محصولات استراتژیک و محصولات غذایی. به طور کلی و در مورد سایر کالاها، اقتصاد به نحوی عمل کند که در هر صورت برای تأمین آن ها مشکلی وجود نداشته باشد. حال ممکن است این مهم از طریق خودکفایی و یا از طریق خوداتکایی باشد. خوداتکایی بدان معنا که ممکن است اقتصاد در حال حاضر، آن کالاها را تولید نکند، اما این قدرت را دارد تا در شرایطی که با تحریم و با کمبود مواجه است، بتواند این کالاها را تأمین کند.
استقلال اقتصادی در نگاه حضرت امام و مقام معظم رهبری، بدین جهت اهمیت دارد که به طور کلی در اندیشە اسلامی، استقلال اقتصادی مقدمە خروج از بندگی طاغوت و استکبار است.
بر اساس قاعدە نفی سبیل و آیە مبنایی این قاعده که می فرماید: « وَلَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا» در یک جامعە اسلامی ضروری است که اقتصاد به صورتی سامان یافته باشد که بیگانگان و دشمنان، قدرت تسلط بر آن کشور و جامعه را نداشته باشند. روشن است که استقلال اقتصادی، از مقدمات لازم برای استقلال ایدئولوژیک و استقلال فکری و سیاسی است و مقدمە خروج از بندگی طاغوت و ورود به بندگی خداوند متعال محسوب می شود.
هدف دومی که از کلام این بزرگواران استنباط می شود و به عنوان اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی قابل توجه است، رفاه عمومی است؛...
کتاب اقتصاد مقاومتی pdf و یا به عبارتی نسخه الکترونیک آن را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بپردازید.
مشخصات کتاب اقتصاد مقاومتی در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | سدید |
نویسنده: | حجت الله عبدالملکی |
تعداد صفحه: | 486 |
موضوع: | اقتصاد و حسابداری، علوم انسانی |
قالب: | الکترونیک |
نظر دیگران //= $contentName ?>
خیلی مفید و کاربردی است...