کتاب اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات هستهای نوشته حجتالله عبدالملکی میباشد و انتشارات سدید آن را به چاپ رسانده است. اثر حاضر، فرایند مذاکرات و توافقات و اثر آن ها بر اقتصاد کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
این کتاب، در ۶ فصل به بحث درباره موضوع اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات میپردازد. در بخش اول، مبانی و ماهیت نظری (فلسفۀ) اقتصاد مقاومتی مورد بحث قرار گرفته شده است. سپس در بخش دوم، ارکان و برنامههای اصلی اقتصاد مقاومتی- به صورت اجمالی- تبیین شده و در نهایت، بخش سوم به معرفی الگوی پیشنهادی برای نگارش یادداشتهای تبیین کننده برنامهها و مؤلفههای اقتصاد مقاومتی اختصاص یافته است.
به لحاظ تاریخی میتوان مقاومت اقتصادی را با انقلاب اسلامی ملازم دانست. این بدان معناست که ماهیت اقتصادی انقلاب اسلامی به جهت اصول و اهدافی که مطرح میکند اقتضاء یک نوع مقاومت را به همراه دارد. اقتصاد انقلاب اسلامی، در پی تحقق استقلال اقتصادی، افزایش رفاه عمومی و در پی ساختن اقتصاد پیشرفته است و بهطور کلی و اجمالی از همان ابتدای انقلاب این مشخص بود که تحقق این اهداف موجب نوعی رویارویی با قدرتهای اقتصادی جهان خواهد شد. براین اساس اقتصاد انقلاب اسلامی در بطن خود الزامی مبنی بر مقاومت داشته است. در عمل نیز مشاهده شد که از همان ماههای اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خصومتهای اقتصادی دشمنان آغاز شد.