0.0از 0

دو بهشت بنام والدین

نگاهی اخلاقی به عقوق و حقوق والدین

اسلام و معارف
دسته بندی
سدید
ناشر
۳۳٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب دو بهشت بنام والدین 

کتاب دو بهشت بنام والدین که به همت موسسه فرهنگی هنری سبل‌السلام منتشر شده است یکی از کتاب‌های مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزش‌های اخلاقی اسلام منتشر می‌شود.

مجموعه پیش‌رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.

هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعف‌هـا و لغزش‌هـای شـخصی خـود فـرا بخوانـد و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.

کتاب دو بهشت بنام والدین، نگاهی اخلاقی به عقوق و حقوق والدین دارد.

گزیده کتاب دو بهشت بنام والدین 

هشدار! هشدار!

پدر و مادرهای ما آن قدر مهربان هستند که بدی‌های ما را به رویمان نمی‌آورند و علی‌رغم انواع دل‌شکستگی‌ها، از ما اعلام رضایت می‌کنند. عجیب است،‌ حتی اگر به خانه سالمندان بروید، می‌بینید والدین پیر و فرتوتی که فرزندانشان باکمال بی‌انصافی آن‌ها را رها کرده‌اند، باز هم نسبت به این فرزندان ابراز رضایت می‌کنند که بچه‌های خوبی هستند و مشغول زندگی خودشان هستند و ما از آن‌ها توقع نداریم بیش از این به ما لطف کنند و ...!

اما زینهار که فریب این ابراز رضایت‌ها را نخوریم!

وقتی مجالی باشد که والدین واقعا سفرهٔ دلشان را باز کنند، آن وقت می‌بینیم که خبرهای دیگری است.

***

اولا معنای عقوق و عاق والدین شدن، اذیت و آزار والدین است و لذا کسی که عاق می‌کند و به تعبیر بهتر عاق می‌شود، فرزندان هستند و نه والدین. ثانیا باید در ملاک رعایت حقوق والدین و در مصادیق عقوق والدین تجدید نظر کنیم.

اگر ملاک عقوق والدین آن طور که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود، این باشد که پدر و مادرمان را ناراحت کنیم، کارمان زار است. مَن أحزَنَ والِدَیهِ فَقَد عَقَّهُما. (کنزالعمّال، ۴۵۵۳۷)

گاهی ناراحتی از کارهای ناشایستی است که انجام داده‌ایم و گاهی ناراحتی والدین از کارهای شایسته‌ای است که انجام نداده‌ایم. دقت کرده‌اید؟

اگر پدر و مادر توقع داشتند درس ما خیلی بهتر از آنی باشد که الان هست و ما با بازیگوشی و تفریح و کم کاری و ... در حالی که می‌توانستیم به مدارج بالاتری برسیم و نرسیدیم، آن‌ها را ناراحت کرده‌ایم. تعارف بردار نیست.

تازه ملاک سخت‌تری هم وجود دارد و آن این است که اگر حقوق والدین را رعایت نکنیم، حتی اگر آن‌ها از آن حقوق اطلاع نداشته باشند و حتی اگر از عدم رعایت آن حقوق ناراحت نشوند، ما خطاکاریم.. .