پوشاک و آیین های مذهبی اقلیت های دینی ساکن در ایران (اقلیت مسیحی)
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب پوشاک و آیینهای مذهبی اقلیتهای دینی ساکن در ایران (اقلیت مسیحی)
در جهان کشوری وجود ندارد که همهی افراد و اتباع آن از یک نژاد و قومیت باشند و به یک زبان سخن بگویند و پیرو یک آیین و مذهب باشند. در بیشتر کشورها، اکثریتی وجود دارد که دارای تاریخ و فرهنگ و زبان و مذهب مشترک هستند.
امروزه نیز کشور ایران مهد ادیان الهی است و با وجود آنکه اکثریت دینی این کشور را مسلمان تشکیل میدهند، اما اقلیتهای مذهبی دیگری از قبیل زردشت، مسیحیت، یهودیت و ... هم در این سرزمین زندگی میکنند. اگر چه در قانون اساسی دین رسمی کشور اسلام و مذهب رسمی شیعه است، لاکن دیگر ادیان الهی نیز به رسمیت شناخته میشوند و دارای احترام هستند و آزادی ادیان الهی در ایران در فرهنگ ایران و قوانین به رسمیت شناخته شده است. در همین راستا کتاب پوشاک و آیینهای مذهبی اقلیتهای دینی ساکن در ایران (اقلیت مسیحی)، اثر لیلا شیریلطف؛ در دو بخش به نگارش درآمده و به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ «آشوریان»، «تاریخ آشوریان باستان»، «زبان، خط و فرهنگ آشوری»، «مهاجرت آشوریان به ایران»، «دین اولیه آشوریان»، «پذیرش دین مسیحیت توسط آشوریها»، «اقلیت ارامنه»، «زبان ارامنی»، «خط ارامنی»، «گاهشمار و تقویم ارمنه»، «دین و مذهب ارامنه»، «نمونههایی از اساطیر و باورهای کهن ارمنیان»، «جشنهای باستانی ارمنه»، «آیینها و جشنهای دینی و کلیسا ارامنه» و غیره پرداخته است.
گزیده کتاب پوشاک و آیینهای مذهبی اقلیتهای دینی ساکن در ایران (اقلیت مسیحی)
آشوریان
آشوریان ازجمله قدیمیترین اقوام غیرایرانی هستند که از حدود دوهزار سال پیش، پس از فروپاشی تمدن و امپراتوری آشور در بینالنهرین و عراق کنونی، توسط پادشاهان هخامنشی، به ایران کوچ کردهاند. اما از آنجا که عدهای از آشوریان حتی پیش از این حادثهی تاریخی نیز در حاشیهی جنوبی ایران مقیم بودند، پس از فروپاشی حکومت آشوریان، به سرزمین ایران مهاجرت و این سرزمین را برای سکنا برگزیدند. هم اکنون که پراکندگی آنان در بسیاری از کشورهای جهان مانند آمریکا، عراق و کشورهای اروپایی وجود دارد، آنان به هیچ سرزمین دیگری جز ایران، احساس تعلق نمیکنند. به تعبیر رییس انجمن آشوریان تهران - آلبرت کوچویی، «ایران موطن حقیقی آشوریان است.» آشوریان ایران، جزو اقلیتهای قومی و دینی هستند و از جنوب ایران تا تهران و ارومیه، پراکندگی جغرافیای زندگی آنان است. بسیاری از آشوریان، مسیحی و عموما پیرو کلیسای کاتولیک کلدانی، کلیسای آشوری مشرق و کلیسای باستانی مشرق و عدهای دیگر پیرو کلیسای کاتولیک سریانی یا کلیسای ارتدکس سریانی هستند. ناگفته نماند که مردم آرامیزبان، پس از قبول مسیحیت، برای تفکیک خود از آرامیان غیرمسیحی نام سریانی را که لفظی یونانی بود، برای خویش برگزیدند (صفا، 1356، 11).
امروزه آشوریان خود را بازماندهی قوم آشور نوهی نوح پیامبر میدانند، که در کتاب عهد عتیق بخش آفرینش به آن اشاره شده است.. .