کتاب بستر سازی اندیشه های تشیع در نیشابور و بیهق با محوریت آل زباره pdf

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
40,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب بستر سازی اندیشه های تشیع در نیشابور و بیهق با محوریت آل زباره 

کتاب بستر سازی اندیشه های تشیع در نیشابور و بیهق با محوریت آل زباره نوشته سپیده خسروانی و سیده سوسن فخرایی می باشد و انتشارات روزاندیش آن را منتشر کرده است.کتاب حاضر در پی آن است که نشان دهد که چگونه نقبای آل زباره، پس از قدرت گیری سیاسی دینی و اجتماعی در جامعه شیعه نیشابور و بیهق، توانستند با مدیریت جامع خود، فضای حاکم بر این دو ناحیه را به نفع شیعیان تغییر دهند و در صحنه رو به رشد خط سیر تشیع مشارکت کنند و چگونه شرایط را برای مهاجرت علمای شیعه و علویان شیعی ناراضی در بیهق و اسکان آنان فراهم کردند تا نهایتاً غلبه تشیع بر این منطقه را موجب شده است.

گزیده کتاب بستر سازی اندیشه های تشیع در نیشابور و بیهق با محوریت آل زباره 

فتح سرزمین های مختلف امپراطوری ساسانی در ایران، عمدتاً در دوران خلافت عمربن خطاب (13 - 23 ه)رخ داده است و برخی مناطق در زمان عثمان به تصرف مسلمانان درآمده است. شاید بتوان گفت اولین عنصری که مردمان سرزمین های فتح شده با آن روبرو شدند مذهب فاتحین و اعتقادشان به خلافت عمر و ابوبکر بوده است که از آن تعبیر به اهل سنت می شود. گرچه معدود افرادی دوستدار و پیرو اهل بیت و معتقد به امامت امیرالمؤمنین(ع) در فتوحات شرکت داشتند اما چون نیروی غالب نبودند و از طرف حکومت هم یاری نمی شدند، در نتیجه مردمان سرزمین های فتح شده در بدو امر با فرهنگ تسنن آشنا شدند. روند آشنایی ایرانیان با مکتب اسلام به واسطه حضور تابعین و تابعین تابعین در شهرهای مختلف سرزمین ایران به سرعت طی شد. این فرایند در نیشابور به عنوان شهر تاریخی که در سده های اولیه تاریخ اسلام، یکی از حوزه های حدیثی مشهور سنیان بوده است، جلوه بیشتری دارد. نیشابور، در حالی که مجموعه ای از بزرگترین فقها و محدثان اهل تسنن را در خود جای داده بود، اما این شهر در طی یک روند طولانی به یکی از مراکز تشیع تبدیل شد.

یکی از مهمترین عوامل رشد و گسترش تشیع به ویژه امامیه در نیشابور، هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو در زمان مأ مون خلیفه عباسی است که زمینه را برای حضور شاگردان و وکلا و وابستگان به ائمه(ع) فراهم کرد. ظهور دو دولت شیعی در مناطق وسیعی از ایران از جمله علویان طبرستان و آل بویه، زمینه گسترش تشیع را بیش از پیش فراهم کرد. به گونه ای که تشیع در قرن چهارم هجری در خراسان به ویژه در نیشابور، حضوری چشمگیر داشت.

سال نشر :
1400
صفحات کتاب :
149
کنگره :
‏‫‭DSR۷۲
دیویی :
‏‫‭۹۵۵/۹۸
کتابشناسی ملی :
7669611
شابک :
978-600-438-298-4

کتاب های مشابه بستر سازی اندیشه های تشیع در نیشابور و بیهق با محوریت آل زباره