0.0از 0

تازیانه های آفتاب

رایگان
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب تازیانه‌های آفتاب

کتاب تازیانه‌های آفتاب نوشته عبدالله عصام‌رودسری می‌باشد که در انتشارات الحاوی منتشر شده است. این کتاب شرح و تعلیقی است بر گزیده دو کتاب «بهین سخن» و «استوار» اثر علامه عباسعلی کیوان قزوینی.

تصوف از آیین‌هایی است که در قرن سوم هجری در ایران مجال بروز یافت؛ اگرچه برخی سابقۀ آن را به سنن باستانی ایران و فرهنگ عیادی می‌رسانند، در قرون پنجم و ششم رواج بیش‌تری یافت و پس از حملۀ مغول به اوج رشد و شکوفایی خود رسید. تصوف مانند هر آیین و مسلک دیگر دارای اصول و مفاهیم خاص خود است و صوفیان هم‌چون فرق دیگر آداب و رسوم خاص خود را دارند. یکی از این مفاهیم «قطبیت» است و قطب یا کسی که مقام قطبیت را داراست، فردی است که در زمان خود ریاست و ارشاد سایر رهروان را برعهده دارد. 

حاج شیخ عباسعلی کیوان قزوینی از سال ۱۲۰۰ هـ ق ـ در سن ۲۳ سالگی ـ به تحقیق دربارۀ دین اسلام و فرقه‌های آن پرداخته و بنا به استدلال‌های خود پس از سال‌ها به حقانیت شیعه ایمان آورد؛ وی پس از مدتی برای آشنایی با فرقه‌های تصوف و عقاید آن‌ها به تحقیق در میان تصوف پرداخت و حتی به مقام شیخیت دو شعبۀ فرقۀ نعمه اللهی ـ صفی علیشاهی و گنابادی ـ نایل آمد، ولی بعد ازمدتی به رد آن‌ها پرداخته و به مذهب شیعۀ اسلامی بازگشت. او آثار مکتوب بسیاری هم‌چون عرفان‌نامه، ثمره الحیوه، اختلافیه، کیوان‌نامه بهین سخن و رازگشا از خود به یادگار گذارده است. «استوار رازدار» یکی از تالیفات اوست که به اعتقادات و اعمال صوفیان اختصاص دارد.  کتاب «بهین سخن» حاوی خود سرگذشت‌نامۀ وی به همراه دوازده پرسش و پاسخ از وی دربارۀ چرایی ترک تصوف و عقاید و اعمال صوفیان است. برخی از این پرسش‌ها عبارت‌اند از: چرا ورود شیخ قزوینی به تصوف جنجال‌برانگیز و خروج ایشان بی‌سر و صدا بود؟ مراد صوفیه از فکر چیست؟ مجلس نیاز چیست؟ مسالۀ دیگ جوش و وجه تسمیۀ آن چیست؟ حاج سلطان کیست؟ و منازل راه سلوک کدام است؟ 

گزیده کتاب تازیانه‌های آفتاب

پرسش دوازدهم: آیا تصوف منحصر به اسلام است یا در همه ادیان سابقه دارد و....

پاسخ: اگر مراد از تصوف داستان مریدی و مرادی باشد، البته تا اجتماعات بشری باشد، این عنوان در کل بوده و خواهند بود، ولی نه بطور عموم و اینگونه که است تقلید به ملاها و کشیش‌ها و اسقف‌ها و.... که همگی شعبه‌های این عنوان است، ولی اگر اشکال این سلسله‌ها و این لفظ یا علی را شعار خود کردن و یا طرز سلام دادن بهانیان به یکدیگر و .... و یا در وردهای زبانی لافتی و ناد علی وصلوات کبیر را تکرار کردن و.... باشد. البته منحصر به اسلام است و....