کتاب تأثیر انقلاب اسلامی ایران بر پیدایش جنبش الحوثی یمن اثر مرتضی بیات بوده و توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است. این کتاب به مطالعه یکی از حرکتهای اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی، یعنی جنبش الحوثی یمن میپردازد.
جنبش الحوثی در یمن متشکل از شیعیان زیدی در منطقه صعده هستند که قدمتی بالای هزار سال دارند در اواخر قرن سوم هجری یکی از نوادگان امام حسن (ع) به نام یحیی بن حسین از شمال ایران که پایگاه علویها بود، به همراه تعدادی از یاران ایرانی خود که حدود هفتصد نفر بودهاند، به منطقه صعده میروند؛ البته از قبل یحیی بن حسین و پدربزرگشان به این منطقه رفت و آمدهای تبلیغی داشتهاند و زمینههایی برای دعوت از ایشان وجود داشته است. آنها با کمک قبایل محلی حکومت زیدی را در آنجا پایهگذاری میکنند و با وجود ایجاد درگیری با برخی از قبایل ناراضی در نهایت حکومت زیدیه در این منطقه استقرار مییابد.
از قرن سوم هجری تاکنون که تقریباً حدود یازده قرن میگذرد، زیدیها در آنجا حضور دارند، منتها در برخی برههها حکومتهای قدرتمندی داشته و در برخی مواقع نیز به دلیل عدم همکاری قبایل با ضعف روبرو بودهاند. بعد از حوادث 15 خرداد سال ۱۳۴۲ که در ایران رخ داد، همزمان در یمن نیز جمهوریخواهان به پشتیبانی ارتش مصر حکومت زیدیه را ساقط کردند و تا سال ۱۳۵۷ آنان را به انزوا کشاندند. زیدیها در این دوران از صحنه اجتماعی و سیاسی کاملاً حذف شدند، اما در حوزههای علمیه فعالیت خود را ادامه دادند و با وقوع انقلاب اسلامی در ایران زیدیها امیدوار شدند که دوباره مذهب زیدیه و تشیع را در یمن زنده کنند و در این جهت پیروزی انقلاب اسلامی تأثیر شگرفی بر روحیه آنها داشت و اولین هیئت خارجی که برای تبریک پیروزی انقلاب اسلامی به ایران آمد، از کشور یمن بود. در این راستا بررسی افکار و عقاید رهبران جنبش الحوثی میزان تأثیر انقلاب اسلامی و اندیشه های امام خمینی (ره) را بر این جنبش کاملاً آشکار میکند.
منظور از اهداف سیاسی انبیا، هدفهای از پیش تعیینشدهای است که پیامبران بر اساس وحی الهی برای رسیدن به آن اهداف تمامی توان خویش را به کار گرفتند و در این راه از هیچگونه تلاش و ایثار و فداکاری فروگذار ننمودند. این اهداف در حقیقت مبین اندیشههای ادیان بزرگ و مطرح در تاریخ است که عامل تحولات وسیع در تاریخ بودهاند و مبانی فکری و عملکردشان در تاریخ تمدن و فرهنگ جهان نقش مؤثری داشته و تاریخساز بوده است. بررسی اهداف سیاسی انبیا در تجزیه و تحلیل میانی اندیشه سیاسی اسلام میتواند از مهمترین مباحث باشد و همچنین در تبیین رابطه دین و سیاست نیز نتیجهساز تلقی گردد.