کتاب نگاهی به قوانین ناظر بر تأمین مالی جمعی (به منظور حمایت از شرکتهای نوآور و کارآفرین) نوشته فرهاد طهماسبی و سعید زرندی، توسط انتشارات بورس به چاپ رسیده است.
با توجه به موضوع کتاب میتوان بیان کرد که مخاطب این کتاب محدود به افراد حرفهای حوزه کسبوکار یا قانونگذاران نیست؛ در نوشتن کتاب سعی شده است تا در کنار ارائه اطلاعات عمومی در مورد تأمین مالی جمعی تا حدودی جنبههای تخصصی موضوع نیز مورد بررسی قرار گیرد. فصلهای کتاب به گونهای هستند که هم با یکدیگر پیوستگی دارند و هم به تنهایی میتوان هر یک را مطالعه کرد با این وجود سیر قرارگیری فصول مبتنی بر کاربردی بودن آن برای طیف گستردهای از مخاطبان انتخاب شده است. کتاب با فصل مقدماتی بر آنچه در کل کتاب مورد بررسی قرار میگیرد، شروع میشود که به خواننده کمک میکند تا نسبت به علایق خود بخشهای مختلف را مطالعه کند.
فصل دوم ادبیات موضوعی تأمین مالی جمعی و جایگاه آن و بررسی اجمالی ابزارهای تأمین مالی را در خود جای داده است که در ادامه با فصلی در مورد نحوه مواجهه قانونگذار با پدیده جدید که از ادبیات حقوقی اقتباس شده است، همراه شده است. در ادامه در گام نخست چارچوب قانونگذاری بازارهای مالی در ایالات متحده، اتحادیه اروپا و انگلستان و استرالیا بررسی شدهاند تا سیر تکامل ایده قانونگذاری تأمین مالی جمعی در ذهن خواننده تداعی شود و در ادامه با تکیه بر روش پژوهش تطبیقی در حقوق به بررسی جزئیات قانونگذاری در هر یک از کشورهای نمونه پرداخته شده است. در آخر نیز با توجه به مصاحبه با فعالان حوزه بازار و قانونگذاری قوانین بازار سرمایه کشور به صورت اجمالی بررسی شدهاند و کتاب با ارائه نکاتی در خصوص شرایط توسعه بازار تأمین مالی جمعی، پایان مییابد.
بیشک قانونگذاری برای حفظ ثبات بازار ضروری است. اما اعمال قوانین دست و پا عملاً تمام مزیتهایی را که تأمین مالی جمعی در نظر دارد، از بین خواهد برد. قانونگذاران باید قوانین جاری را بهروزرسانی کنند یا قوانین جدید به تصویب برسانند تا این امکان را برای شرکتهای نوپا کوچک و متوسط فراهم آورند تا در عین حفظ استقلال شرکت از توانمندیهای خود برای ایجاد اشتغال استفاده کنند.
دولت باید با گروههای تخصصی در زمینه تأمین مالی جمعی همکاری و مشارکت کند و منابع لازم را در اختیار آنها قرار دهد. ساخت و توسعه چارچوبهای اطلاعرسانی به شرکتها و صنایع را در مورد چگونگی به کارگیری تأمین مالی جمعی اقدامات مناسب توسط پلتفورم شرکتهای نوپا و سرمایهگذار، اجرایی کنند. در نهایت با تسهیل قوانین شرکتی و مراحل دستوپاگیری را که با عصر اطلاعات همخوانی ندارد، حذف کنند.