کتاب حرفه؛ هسته ای نوشته حسنعلی بخشی میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رسانده است. موضوع این کتاب خاطرات دکتر علیاصغر سلطانیه میباشد.
دکتر علیاصغر سلطانیه تجارب ارزشمندی در زمینه دیپلماسی هستهای و امور بینالمللی دارد و در طی چهل سال فعالیت در سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه، خدمات ارزندهای از خود بر جای گذاشت و بهحق یکی از افرادی است که در پیشرفت صنعت هستهای و پیشبرد منافع ملی کشورمان در عرصه سازمانهای بینالمللی تلاش طاقتفرسایی متحمل شدهاند؛ به عبارت دیگر ایشان بهعنوان متخصص فیزیک هستهای، خلع سلاحهای کشتارجمعی و امنیت بینالمللی، سالهای متمادی در عرصه دیپلماسی بینالمللی بهعنوان سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای بینالمللی ازجمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی مستقر در وین و نیز در ژنو، لاهه و نیویورک فعالیت دیپلماتیک داشتهاند. این کتاب خاطرات جالبی از زندگی ایشان است.
علیاصغر سلطانیه در تاریخ ۹ مهر سال ۱۳۲۹ در تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۴۸ پس از کسب دیپلم ریاضی از دبیرستان دولتی مروی تهران در کنکور سراسری شرکت و در دانشگاه شیراز پذیرفته شد. سال ۱۳۵۲ گواهی مقطع کارشناسی در رشته فیزیک را از دانشگاه شیراز اخذ کرد و سپس در دانشگاه ایالت یوتای آمریکا در رشته فیزیک هستهای با گرایش فیزیک نوترون در مقطع دکتری پیوسته تحصیل نمود و پروژه رساله خود را درباره محاسبات سطح مقطع مؤثر شش عنصر ناشی از بمباران پروتون با انرژی دویست میلیون الکترونولت در شتابدهنده LINAC مرکز اتمی لوسآلاموس آمریکا انجام داد.
در سال ۱۳۵۵ به دعوت سازمان انرژی اتمی جدیدالتأسیس به همکاری فراخوانده شد. پس از حدود دو سال مجدداً برای تکمیل دوره دکتری در رشته مهندسی هستهای عازم آمریکا شد.
پس از بازگشت مجدد به ایران در سال ۱۳۵۹ بهعنوان پژوهشگر در بخش فیزیک نوترون مرکز تحقیقات هستهای سازمان انرژی اتمی مشغول به کار شد. وی در سال ۱۳۶۰ به سمت ریاست مرکز تحقیقات هستهای منصوب شد.
بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۶۱ بهعنوان اولین نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد آژانس بینالمللی انرژی اتمی به وین عزیمت کرده و نمایندگی مستقل کشورمان نزد آژانس را تأسیس کرد... .