امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
50,000
30%
35,000
خبرم کن
کتاب چاپی ناموجود است
150,000
20%
120,000
نظر شما چیست؟

کتاب اختلالات یادگیری نوشته عزت‌الله نادری و مریم سیف نراقی می باشد و توسط انتشارات امیرکبیر نیز منتشر و روانه بازار کتاب است.

معرفی کتاب اختلالات یادگیری

در سال‌های اخیر پژوهش و مطالعه درباره کودکانی آغاز شده که حالت و کردار آنان برای بسیاری از پدران و مادران، معلمان و مددکاران حیران‌کننده است. زیرا، اغلب آنان به رغم داشتن هوش طبیعی، بدون بهره‌گیری از آموزش‌های ویژه قادر به ادامه تحصیل نیستند، یا برخی دیگر ممکن است یک روز مطالب را به خوبی فراگیرند و روز دیگر تمام آن را فراموش کنند؛ عده‌ای دیگر در پاره‌ای از کارها بر بسیاری از هم‌گنان خود پیشی می‌گیرند و در قسمی دیگر مانند کودکان کوچک‌تر از خود عمل می‌کنند. اختلالات اخیر اختلالات آموزش و یادگیری نامیده می‌شوند. 

Pdf کتاب اختلالات یادگیری سعی دارد در این زمینه کمک حال والدین و مربیان شود و دارای فصل هایی با عناوین زیر می باشد:

فصل اول: تاریخچه و تعریف اختلالات یادگیری
فصل دوم: گروه‌بندی و مراحل تشخیص کودکان با اختلالات یادگیری
فصل سوم: روش‌های ترمیمی و آموزشی کودکان با اختلالات یادگیری
فصل چهارم: نمونه‌هایی از مطالعات بالینی در زمینه اختلالات یادگیری
نمونه‌هایی از مطالعات موردی در اختلالات یادگیری

خلاصه کتاب اختلالات یادگیری

از سال 1950 به بعد، توجه مربیان، روان‌شناسان و پزشکان به گروه خاصی از کودکان و آموزش آنان معطوف گشت، که از نظر جسمی و مغزی دارای هیچ‌گونه عارضه مشخصی نیستند، ولی دچار نارسایی‌های ویژه یادگیری و گاهی اوقات نابهنجاری‌های رفتاری می‌باشند؛ نیز درمان آنان با روش‌های متدوال امکان‌پذیر نیست.
نارسایی‌های این کودکان با واژه‌هایی مختلف در کتاب‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی نام‌گذاری شده‌اند. متدوال‌ترین این واژه‌ها عبارت است از: ضایعات مغزی، ضایعات خفیف مغزی و آسیب‌های مغزی و آسیب‌های عصبی. این اصطلاحات که در آن‌ها ریشه اصلی نارسایی‌های یادگیری، عوامل بدنی شمرده شده است. با اعتراضات و انتقادات زیادی مواجه گشته است. متخصصان آموزشی با بسیاری از کودکان روبه‌رو می‌شوند که دچار اختلالات یادگیری هستند ولی علم پزشکی هیچ‌گونه علامتی از نابه نجاری‌های عصبی یا ضایعات مغزی در آن‌ها نمی‌یابد، در حالی که کودکان دیگری هستند که دچار ضایعات مشخص شده مغزی‌اند. ولی هیچ‌گونه اشکالی در یادگیری ندارند.
بنابراین به تدریج اصطاحات ذکر شده در بالا اعتبار خود را از دست داده است؛ اکنون لقب نارسایی ها ویژه ی یادگیری را برای این گونه کودکان که با وجود هوش بهنجار در یک یا چند زمینه مانند: خواندن، نوشتن، سخن گفتن، فهم ریاضی و غیره دچار ناتوانی یا اشکالات یادگیری هستند به کار می برند. چون این کودکان دچار ضایعه مشخص شده مغزی یا عصبی نیستند، نظریه اشکالات مغزی و عصبی نتوانسته است متخصصین این رشته را راضی و قانع سازد. بنابراین، فرضیه ها و نظریه های مختلفی در این زمینه پدید آمده است. مروری بر این اندیشه ها، تاریخچه این تخصص ویژه از روان شناسی و آموزش و پرورش را نمایان می سازد. شایسته تذکر است که در تمام این نظریه ها سعی شده است که پدیده نارسایی های ویژه یادگیری را در کودکانی که از هوش معمولی برخوردارند توضیح دهند.
اختلالات یادگیری کتابی است که در آن تاریخچه، تعریف، گروه‌بندی، مراحل تشخیص، روش‌های آموزش و نمونه‌های بالینی اختلالات یادگیری را بیان شده و امید است که کمکی باشد در زمینه جدی نگاشتن مشکل این کودکان. 

برشی از متن کتاب اختلالات یادگیری

رفتار مورد نظر در نظریه فرابری آگاهی ها شامل همه چیز می شود؛ توجه، ادراک، نامگذاری ادراک، ضبط ادراک، روابط و آمیختگی آگاهی هایی که توسط حواس مختلف درک می شود، به تمامی، تحت یک عنوان کلی به نام «فرابری آگاهی ها» می آیند؛ در حقیقت تمام فعالیت های ذهنی از فعالیت های حسی گرفته تا یادگیری زبان را شامل می شوند (براین و براین، 1975). 
در نظریه فرابری آگاهی ها، فرض های معینی در نظر گرفته می شود اولین فرض آن است که در کسب مهارت ها، توالی رشد وجود دارد. بدین معنی که کودکان ابتدا از طریق یک حس (بینایی یا شنوایی) یاد می گیرند و سپس قادر خواهند شد که آگاهی ها و محرک های داده شده را از طریق پیوند دو حس دریافت دارند و به آن معنی بخشند. دومین فرض عبارت است از اینکه کودکانی که دارای نارسایی های یادگیری هستند، در تجزیه و تحلیل آگاهی ها و محرک های دریافت شده مشکل دارند. بنابراین، هر چه شناسایی و آگاهی ما از اشکالات آن ها در تجزیه اطاعات مشخص تر و معین تر باشد، کمک ما به این گونه کودکان مفیدتر خواهد بود. در اینجا شناسایی و تشخیص اشکالات حافظه که موجب دشواری هایی در به خاطر سپردن آگاهی ها چه از طریق شنوایی (حافظه شنوایی) و چه از طریق بینایی (حافظه بینایی) می شود از اهمیت خاص برخوردار است. سومین فرض این است که درمان و آموزش وقتی مؤثر است که اشکال موجود در فرابری آگاهی ها مشخص و معین گردد. 
براین (1972) که تحقیقات مختلفی را درباره ی کودکان با اختلالات یادگیری بررسی کرده است، می نویسد: «درست است که این گونه کودکان دچار اشکال در مورد آگاهی هایی که از طریق شنوایی به آن ها داده می شود هستندف ولی به نظر نمی رسد که آنان در تشخیص تفاوت های صداهای ساده نیز دچار مشکل باشند. بلکه با پیچیده تر شدن آگاهی های شنوایی مشکات یادگیری این کودکان مشخص می شود.» تحقیقات مختلف اکثراً نشان می دهد که این اشکالات با تمرین بهبود پیدا نمی کنند. منحنی های یادگیری که از کارنمود این کودکان تهیه شده نشان می دهد، که این گونه کودکان کندتر از همسالان خود یاد می گیرند. 

خرید کتاب اختلالات یادگیری

نسخه چاپی کتاب اختلالات یادگیری در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با سفارش این کتاب از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن لذت ببرید.

کتاب اختلالات یادگیری pdf

دانلود پی دی اف کتاب اختلالات یادگیری در فراکتاب فراهم می باشد. شما می توانید با دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.

کتاب اختلالات یادگیری pdf

مشخصات کتاب اختلالات یادگیری در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: امیر کبیر
نویسندگان: عزت‌الله نادری و مریم سیف نراقی
تعداد صفحه: 146
موضوع: روان شناسی
قالب: چاپی و الکترونیک

 

کتابشناسی ملی :
2309_64م
شابک :
978-964-00-0127-1
سال نشر :
1364
صفحات کتاب :
146
کنگره :
1364 3الف2ن/LC4704
دیویی :
371/92

کتاب های مشابه اختلالات یادگیری