آنچه که کودکان با نیازهای ویژه در جامعه ایران از آن رنج می برند، در درجه اول کمبود امکانات و تسهیلات آموزشی و توانبخشی نیست، که مشکل اصلی آن ها نگاه و نگرش منفی و ترحم آمیز و در عین حال جهل آلود افراد جامعه است؛ جهلی که ترس را به دنبال دارد و ناشی از فقدان شناخت کافی افراد با نیازهای ویژه و یا شناساندن ناصحیح این افراد از سوی دست اندرکاران ذیربط است. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که در هر جامعه ای 10 الی 15 درصد افراد آن جامعه، افراد با نیازهای ویژه هستند.
از آن جایی که هر یک از این کودکان، پدر، مادر، خواهر و برادر خویش را نیز به نوعی درگیر مشکلات خاص خویش می سازند، بنابراین با یک نگاه سطحی می توان تشخیص داد که چند درصد از افراد جامعه ما، یا خود دارای نیازهای ویژه هستند و یا این که عضوی از اعضای خانواده آن ها، فردی با نیازهای ویژه است. مقایسه سطحی این میزان شیوع واقعی با تعداد افرادی که تحت پوشش سازمان های آموزش و پرورش استثنایی و بهزیستی قرار دارند، آشکار می سازد که طیف عظیمی از افراد با نیازهای ویژه یا به علت ضعف در شناسایی و تشخیص یا دیگر عوامل غیرقابل ذکر در این کتاب، تحت پوشش مدارس عادی هستند یا این که برای فرار از برچسب استثنایی، وارد نظام آموزشی نمی شوند.
نتیجه این که از نظر نگارنده سرمایه گذاری اولیه و اصلی باید در جهت آگاه سازی افراد جامعه و تغییر نگرش های منفی آن ها باشد. این سرمایه گذاری از یک سو با کمک به رشدیافتگی قشرهای مختلف جامعه، به روند پیشگیری های سطح اول،سطح دوم و سطح سوم کمک می کند و از سویی دیگر باعث می شود، تا در روند آموزش کودکان با نیازهای ویژه به شعارهایی مانند کمترین میزان محدودیت، مؤسسه زدایی، عادی سازی و رویکرد آموزش تلفیقی جامه عمل پوشانده شود. در این کتاب افراد با نیازهای ویژه در یازده گروه معرفی شده اند.
این گروه ها عبارت اند از: کم توانی ذهنی، تیزهوشی، ناتوانی های یادگیری، نارسایی توجه؛ فزون کنشی، اختلال های هیجانی؛ رفتاری، اختلال های ارتباطی، آسیب شنوایی، آسیب بینایی، اوتیسم و سایر اختلال های فراگیر تحولی، ناتوانی های شدید و چندگانه، ناتوانی های جسمانی و آسیب های سلامت. همچنین فصل اول کتاب به مقدمه ای درباره آموزش کودکان با نیازهای ویژه و فصل سیزدهم به معرفی رویکرد آموزش تلفیقی اختصاص داده شده است.
در معرفی هر اختلال تقریباً روند یکسانی طی شده است. این روند شامل تعریف، طبقه بندی، شناسایی و تشخیص، سبب شناسی، ویژگی ها، و ملاحظات آموزشی است.
کنگره :
LC3965/ح5ر9 1390
دیویی :
371/9
کتابشناسی ملی :
2527358
شابک :
978-600-5413-61-8
سال نشر :
1390
صفحات کتاب :
416
کتاب های مشابه
روانشناسی و آموزش کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه
نظر دیگران //= $contentName ?>
نباید مگه دانلود بشه بتونیم استفاده کنیم...