کتاب غرب زدگی نوشته جلال آل احمد است. انتشارات مجید مشهورترین و چالشبرانگیزترین کتاب این نویسندهٔ معاصر ایرانی را روانهٔ بازار کرده است. درباره کتاب غرب زدگی کتاب غرب زدگی حاوی مجموعهٔ باورهای جلال آل احمد درمورد مفهوم غربزدگی است.
این نویسنده، نظرات خود دربارهٔ چنین مفهومی را (باتوجهبه زمانهٔ چاپ و انتشار اثر) با قاطعیت و استواری بیان کرده است؛ قاطعیت و شهامت در دورانی که سخنانی اینچنینگفتن در توان هر کسی نبود.
جلال آلاحمد، راحت و استوار و قاطعانه حرفش را زد و باعث شد تا بسیاری از سخنگویان آن دوره شهامت یابند و پا در جای پای او بگذارند. گفته میشود که این شهامت و تأثیرگذاری جلال، چه در نظر موافقانش و چه مخالفانش، غیرقابلانکار است.جلال آلاحمد باور دارد که غربزدگیْ آفتی است که از غرب میآید و کشورهای جهانسومی و از پیشرفت وامانده را مانند طاعون گرفتار و بیمار میکند. آدمِ غربزده ریشه و بنیادی ندارد؛ نه شرقی مانده، نه غربی شده؛ هُرهُریمآب و چشموگوشبسته از آداب و سنن و فرهنگ غرب تقلید میکند. این داستاننویس ایرانی در کتاب «غرب زدگی» از چنین مسئلهای سخن گفته است.
«غرب زدگی میگویم همچون وبازدگی. و اگر به مذاق خوشایند نیست، بگوییم همچون سرمازدگی یا گرمازدگی. اما نه، دستکم چیزی است در حدود سنزدگی. «آدم غربزده هرهریمذهب است به هیچ چیز اعتقاد ندارد اما به هیچ چیز هم بیاعتقاد نیست.
یک آدم التقاطی است و نان به نرخ روز خور است همه چیز برایش علیالسویه است. خودش باشد و خرش از پل بگذرد، دیگر بود و نبود پل هیچ است.»