احسان رضایی در کتاب آداب کتابخواری در سی یادداشت و روایت، مهمترین موضوعاتی که هر کتابخوان حرفهای با آنها مواجه بوده یا خواهد شد مثل پیدا کردن کتاب مناسب، تشخیص قیمت کتاب، یا موضوع امانت دادن کتاب، و حاشیه نویسی بر کتاب، خط کشیدن داخل صفحات کتاب و موضوعاتی از این دست را بیان نموده است، گر چه در لابهلای یادداشتها هم حرفهای دیگری که حرفهای دلی نویسنده هستند آورده شدهاند.
اما هدف اصلی نویسنده از نگارش این کتاب ترویج و تشویق فرهنگ کتابخوانی و نیز تشویق خواننده جهت تلاش برای نزدیک شدن و بهرهبرداری حداکثری از کتاب و مطالعه بوده است.
کتاب آداب کتابخواری گرچه از سی از روایت تشکیل شده است و مطالب کتاب به هم پیوسته هستند. اما این قابلیت را نیز دارد هر کدام از روایتها به گونهای مستقل نیز هستند به تنهایی قابل خواندن هستند. این کتاب توسط انتشارات جام جم منتشر شده است.
ماجرای یک سر و دو گوش
اسبابکشی، این شاید منفورترین کار و کلمه پیش آدمهای اهل کتاب باشد. هر کتاب ممکن است به تنهایی وزن چندانی نداشته باشد، اما وقتی کنار هم قرار میگیرند و فضای داخل یک جعبه، کیسه یا مغز را پر میکنند، حسابی سنگین میشوند. برای همین است که آنهایی که زیاد کتاب دارندیا خیلی دلبسته کتابهایشان هستند، معمولا چندان به جابهجایی خانه دل نمیدهند. شده کرایه را بالا میبرند، با لولههای قدیمی خانه کنار میآیند، در مورد خوبی محلهشان هزار دلیل میآورند تا مجبور به اسبابکشی نشوند. این را من هم که هر یکی دو ماه، یکی کیسه بزرگ و پر کتاب از کتابخانهام بیرون میگذارم میدانم.
کتابخانههای خانه دیگر لبالب پر شدهاند و بعد از هر مدتی باید برای خریدهای جدید جایی دست و پا کنم. پس آنهایی را که نمیخواهم یا کمتر میخواهم، کیسه میکنم و دم در میگذارم تا هر وقت حسابی سنگین شد ببرمشان پیش نایابفروش، با کتابی دیگر عوض کنم. بخش ثابتی دارد این کار. این که وقت جا به جایی آن کیسه سنگین توی پلهها، معمولا این فکر به سراغم میآید که این علاقه به کتاب و مجله و خواندن از کجا آمد و از کی ما را گرفتار کرد.
نظر دیگران //= $contentName ?>
عکس روی جلد باعث میشد فکر کنم کتاب پیش رو خیلی خشک و جدیه اما عنوانش چشمک میزد و میگفت اتفاقا برای کتابخون ها...