کتاب سرمایه داری نوشته علیاصغر هادوینیا میباشد و سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آن را به چاپ رسانده است.
در این کتاب تلاش شده است با نگاهی انتقادی مداقه ای اجمالی در برخی از دعاوی محیر العقول سرمایه داری صورت پذیرد و برخی از ابعاد آن با زبانی ساده و روان برای خوانندگان ارائه گردد. خوانندگانی که نه لزوما اقتصاد خوانده اند و نه در میان متفکرین تاریخ عقاید اقتصادی قرار گرفته اند.
برای مطالعه نظام های اقتصادی میتوان از یکی از سه روش تاریخی، عملکردی و تحلیلی استفاده کرد. اگرچه در این مقاله از هر سه روش استفاده شده، اما ساختار اصلی آن مبتنی بر روش تاریخی است به همین علت زمینه های پیدایش نظام سرمایه داری را در اواخر قرون وسطی و اوایل رنسانس جست وجو می کند.
مرحله زایش آن را به دوران سرمایه داری صنعتی و مرکانتیلیسم باز میگرداند و سپس مرحله سرمایه داری صنعتی یا انقلاب صنعتی را معرفی میکند. دستاورد این دوران مرحله دیگری را به ارمغان آورده است که از آن به سرمایه داری لیبرالیسم یاد می شود آنچه اقتصاددانان درباره آینده سرمایه داری مطرح کرده اند نشان می دهد. عوامل بحران و فروپاشی در ذات این نظام وجود دارد.