کتاب ریسکهای محاسبه شده نوشته گیگرنزر گرد با ترجمه سعید مهدیزادهصفار در نشر متخصصان منتشر شده است.
در آغاز قرن بیستم پیشبینی میشد که تفکر آماری برای شهروندی در دنیای تکنولوژیک بهاندازه توانایی خواندن و نوشتن ضروری است، اما در قرن بیست و یکم، هنگامی که سعی میکنیم در دنیایی که تحت سیطره آمار است، حرکت کنیم، غالباً تحت تأثیر مجموعهای گیجکننده از درصدها و احتمالات قرار میگیریم. واقعیت این است که تا تفکر آماری را نفهمیم از پس درک عدم قطعیت و ریسک بر نخواهیم آمد. برای ارزیابی ریسک ما نیاز به بینشی بر اساس آمار خواهیم داشت. چگونه میتوان در ارتباط با ریسک و پیامد آن صحبت کرد وقتی که نتوان درک اولیهای از آمار داشت.
درکتاب ریسکهای محاسبه شده گیگنزر که خود مدیر مؤسسه توسعه انسانی ماکس پلانک و مدیر مرکز هاردینگ برای سواد ریسک بود، سعی میکند ثابت کند که در دنیای عدم قطعیت فقط نظریه احتمال کافی نیست. بهطور شگفتانگیزی، پزشکان و وکلا ریسک را بهتر از دیگران درک نمیکنند. مانع بزرگی که برای درک ما از اعداد وجود دارد این است که با توهم یقین زندگی میکنیم. ما به توهم یقین خود چسبیدهایم؛ زیرا صنعت پزشکی، شرکتهای بیمه، مشاوران سرمایهگذاری و سیاستمداران به اطمیناندهندگانی تبدیل شدهاند که این موارد را مانند یک کالا بازاریابی میکنند. برای جلوگیری از این سردرگمی، باید به بازنماییهای قابلدرکتری از ریسک؛ مانند ریسکهای مطلق تکیه کنیم. در این کتاب گیگنزر با این رویکرد و ذکر مثالهای ملموس سعی میکند این فضای وهمآلود که پیرامون این موضوع ایجاد شده را از بین ببرد. در این کتاب از واژه بیسوادی ریاضی استفاده شده است که نشان میدهد که ما در هر مرتبهای که باشیم، چگونه وقتی با اعداد روبهرو میشویم، مانند آلیس در سرزمین عجایب گیج و مبهوت میشویم
وقتی آلیس از گودال خرگوش پایین افتاد، آیا عقل و منطق نیز همراه با او سقوط کردند؟ او ادعا میکند که «سرزمین عجایب کشوری است که ساکنین آن ریاضیدانان دیوانه هستند». بااینحال او در کنارش ادعا کرد: «سرزمین پریان جایی نیست جز سرزمین آفتابی عقل سلیم».او حق دارد که در سرزمین عجایب هم آثاری از دیوانگی میبیند، هم آثاری از عقل سلیم. ما نیز این آشفتگی را در تفکر آماری میبینیم و برای آنکه خود را نجات دهیم نیاز به راهکارهای داریم که در این کتاب بهخوبی تعریف شدهاند.
من سالهاست در حوزه عدم قطعیت و ریسک فعالیت میکنم و با مطالعه این کتاب احساس کردم شاید ترجمه آن به ما کمک کند که بتوانیم ریسکها را بهتر درک کنیم. دنیای پر از ایهام اطراف ما را نمیتوان با نظر قطعیت نگریست، که اگر چنین شود بهزودی در برخوردهای پیاپی با دنیای نامطمئن فرو خواهیم ریخت. پس منطقی است زبان این دنیا را با تفکر آماری بشناسیم و همواره بتوانیم ارزیابی کنیم که چه در انتظار ماست، این شامل احتمال وقوع و پیامدهای آن خواهد بود.
نظر دیگران //= $contentName ?>
اگر جرات دانستن دارید این کتاب را مطالعه کنید...