کتاب لنگرگاهی در شن روان نوشته گروهی از نویسندگان از جمله چیماماندا انگزی آدیچی، رالف والدو امرسون، جویس کرول اوتس، جون دیدیون، راینر ماریا ریلکه و الکساندر همن، است که با گردآوری و ترجمه الهام شوشتریزاده در نشر اطراف منتشر شده است.
بدون شک همه انسان ها تجربه ای از فقدان و از دست دادن و یا حتی مرگ نزدیکانشان دارند اما این که چطور می شود سوگواری کرد و از غم از دست دادن بیرون آمد بسیار مهم است اما واقعا سوگواری چیست؟
استفاده از هنر به ویژه ادبیات در این زمان بسیار قابل تأمل است خواندن تجربه نویسندگان که در موقعیت مشابه قرار دارند بر روی ما تاثیر می گذارد. این هنر نویسنده است که تجربه تلخ خود را بر روی کاغذ می اورد و تبدیل به اثری ادبی می کند.
کتاب لنگرگاهی در شن روان تجربه شش نویسنده از سوگ و مواجهه آن ها با موقعیت از دست دادن در قالب جستار نامه نگاری و خاطره پردازی می باشد. نویسندگان کتاب در زمان های متفاوت از مرگ و سوگ و تجربه آن ها از این معنا صحبت می کنند.
این کتاب معنای درد من و درد دیگران را بازگو کرده البته در زمانی که نمی شود سوگواری جمعی کرد. کرونا باعث شد انسان از سوگواری جمعی منع شود و به انزوا کشیده شود و این خود عاملی در تشدید این موضوع می باشد.
یادداشت های سوگ تجربه چیماماندا انگزی آدیچی که در زمان کرونا پدرش را از دست داده است و در تنهایی سوگواری کرده است.
جستار بعدی درنگ تاریک از راینر ماریا ریلکه که نامه های این نویسنده به دوستان و آشنایانش می باشد.
پس از تاریکی از جون دیدیون که درباره سوگ شوهرش نوشته است.
آکواریوم سوگنامهای از الکساندر همن برای مرگ دختر خردسالش ایزابل است.
کتاب زندگی های من از همن منتشر شده است.
تجربه از رالف والدو امرسون نیز درباره سوگ از دست دادن پسر خردسالش است.
قصۀ بیوهزن نیز از کرول اوتس دربارۀ تجربۀ سوگ شوهرش می باشد.
هر یکشنبه، برادرم از انگلستان همهمان را با زوم دور هم جمع میکند، رسم پرسروصدای قرنطینه ما. دو نفرمان از لاگوس وصل میشوند، سه نفرمان از آمریکا و گاهی پدر و مادرم ـ با صدایی خشخشی و اکودارـ از آبا، شهر قبیله پدریام در جنوب نیجریه. هفتم ژوئن، با پدرم حرف زدیم. طبق معمول فقط پیشانیاش توی صفحه پیدا بود چون هیچوقت درستوحسابی نمیدانست موقع تماس تصویری تلفن را چطور باید دستش بگیرد. گاهی یکیمان میگفت «بابا، گوشیت رو یه کم جابهجا کن». برادرم اُکی منصب جدیدی گرفته بود و پدرم به خاطر همین کمی سربهسرش گذاشت.
بعد گفت شام نخورده چون ناهارشان را دیر خوردهاند. بعد درباره میلیاردرِ شهر همسایه حرف زد که میخواست زمینهایی را که نسلاندرنسل مال مردمِ شهر ما بودهاند بالا بکشد. بعدش گفت کمی ناخوشاحوال است، خوب نمیخوابد، اما لازم نیست نگرانش باشیم. هشتم ژوئن، اُکی رفت آبا تا بابا را ببیند و گفت بابا خسته به نظر میرسد. نهم ژوئن، گپمان را کوتاه کردم تا بابا استراحت کند. وقتی مثل همیشه مزه ریختم و ادای یکی از بستگان را درآوردم بابا بیصدا خندید. گفت «کا چی فو». شب به خیر. آخرین حرفی که به من زد همین بود. دهم ژوئن، بابا مرد. برادرم چاکس تلفن کرد تا خبر را بهم بدهد.
به نقل از خود مترجم بعضی از قسمت های کتاب مطالب تازه ای ندارد و مطلب جدیدی را به خواننده نمی گوید.
در بررسی فرهنگی تجربه پس از مرگ و سوگواری برای عزیزان مطالب بسیاری موجود می باشد مثلا روانشاس الیزابت کوبلر پنج مرحله برای مواجهه با مرگ عزیزان متصور است اولین مرحله مرحله انکار مرحله بعدی خشم و ترس، مرحله سوم چانه زدن، مرحله چهارم افسردگی و در خود فرورفتن و مرحله آخر پذیرش و تن دادن می باشد.
اما در بسیاری از مطالب دینی مذهبی ما بسیاری از مسائل در اینگونه تجربه ها آورده شده است و مطالب مفید و دارای اهمیت است به گونه ای که اکنون دانشمندان به بعضی از نتیجه های این گونه آموزه ها رسیده اند.
برخی از معروفترین آثار کرول اوتس به این شرح هستند:
عشقهای نامقدس، آب سیاه، زامبی، جانورها، طریقت نویسنده، آوای تنهایی و پنج داستان دیگر، شبهای وحشی، عشق تابستانی، آدمکشها، عاشقانه تاریک عمیق و قربانی
این کتاب توسط چیما ماندا انگزی آدیچی نوشته و انتشارات آن نیز آفتابکاران می باشد. سولماز دولت زاده آن را ترجمه کرده است و در دسته رمان و داستان قرار می گیرد.
کتاب هیچ چیز آنجا نیست از انی دیلارد و با ترجمه محمد ملاعباسی می باشد که انتشارات اطراف آن را وارد بازار کتاب کرده است. جستارهای انی دیلارد در کتاب هیچ چیز آنجا نیست ما را به مکث در برابر جهان شگفتانگیز دعوت میکنند. او پدیدههای طبیعی را با توضیح جزئیات یا پیچیدگیهای علمی توصیف نمیکند، بلکه از راه مواجهه با تجربۀ درونی و حسی طبیعت، تجربۀ حیرت در برابر واقعیتی بیرونی که درون ما را هدف میگیرد به آن میپردازد.
پر فروش ترین کتاب های انتشارات اطراف شامل: و کسی نمی داند در کدام زمین می میرد، سفر به سرزمین های غریب، لنگرگاهی در شن روان، ماجراجویان بزرگ، چادر کردیم رفتیم تماشا، سواد روایت و…
نسخه چاپی کتاب لنگرگاهی در شن روان را می توانید در سایت و نرم افزار فراکتاب خریداری نمایید و پس از دریافت از خواندن آن لذت ببرید.
مشخصات کتاب لنگرگاهی در شن روان در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | اطراف |
نویسنده: | جمعی از نویسندگان |
مترجم: | الهام شوشتری زاده |
تعداد صفحه: | 189 |
موضوع: | روان شناسی |
قالب: | چاپی |