امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
35,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب تاریخ روابط ایران و فرانسه از سده های میانی تاکنون

کتاب تاریخ روابط ایران و فرانسه از سده های میانی تاکنون، نوشته صفورا ترک لادانی است. این کتاب به سال ها روابط ایران و فرانسه می پردازد. کتاب تاریخ روابط ایران و فرانسه از سده های میانی تاکنون را انتشارات بین المللی الهدی برای علاقه مندان منتشر کرده است.

ارتباطات فرهنگی، یکی از ماندگارترین و مؤثرترین مناسبات انسانی است که بر پایه گفتگو و تبادل اطلاعات شکل می‌گیرد. اینگونه ارتباطات پایه و مبنایی برای تعامل انسان‌ها با یکدیگر بوده و بر سایر حوزه‌های روابط جوامع، همانند مناسبات اقتصادی و سیاسی نیز تأثیرگذار است. امروزه به رغم رشد و توسعه دانش بشری، به‌ویژه در حوزه ارتباطات و شکل‌گیری دهکده جهانی، بشر بیش از هر زمان دیگر، نسبت به هم‌نوع خود بیگانه است. در این میان ریشه بسیاری از منازعات و چالش‌ها، به درک ناصحیح از یکدیگر و کاستی‌ها و نواقص موجود در فهم و درک مشترک فرهنگی بین جوامع بازمی‌گردد.

ازاین‌رو، مطالعات فرهنگی و آشنایی با فرهنگ ملل، یکی از اولویت‌های اصلی در حوزه ارتباطات و تعاملات فرهنگی به شمار می‌آید و کمبود ادبیات پژوهشی فارسی در حوزه مطالعات فرهنگی ملل نیز بر این امر تأکید دارد. نقش دوسویه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مبادلات فکری و فرهنگی کشورمان با جوامع دیگر، بر ضرورت تولید منابعی برای مطالعه و ارتقای سطح دانش جامعه ایرانی، به‌ویژه نخبگان و دانشگاهیان با فرهنگ سایر ملل تأکید دارد. به منظور تحقق این هدف، مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه ارتباطات فرهنگی ـ بین‌المللی، اقدام به چاپ و نشر مجموعه‌ای از کتاب‌ها با عنوان «مطالعات منطقه‌ای» کرده است. در این مجموعه، ضمن بهره‌گیری از پژوهش‌ها و گزارش‌های رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، از کارشناسان و صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف مطالعات فرهنگی ملل نیز استفاده شده است. مجموعه حاضر، به معرفی ویژگی‌ها و مباحث فرهنگی کشورها می‌پردازد؛ ضمن آن که تلاش دارد با معرفی فرهنگ کشورها یا موضوعات مرتبط به مناسبات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها، اطلاعات جامع و ارزشمندی ارائه دهد.

روابط ۸۰۰ ساله ایران و فرانسه که از قرون وسطی و با حضور مبلغان فرانسوی آغاز شدد تاکنون فراز و نشیب بی‌شماری را تجربه کرده است. از رونق روابط در قرن ١٧ میلادی و حکومت صفویان تا علاقه خاص حکومت پهلوی به فرهنگ و تمدن فرانسه می‌توان شاهد این شکوفایی درروابط بود، اما در مقایسه با تاریخ ۴۰ ساله ایران و فرانسه پس از انقلاب اسلامی می‌توان اذعان داشت که پر مناقشه‌ترین دوره تاریخی در این مقطع رقم خورده است. حمایت مالی و تسلیحاتی فرانسه از عراق در طول ٨ سال جنگ ایران و عراق و در ادامه اتخاذ تصمیمات همسو با دولت آمریکا در مذاکرات هسته‌ای باعث شد تا همواره سایه سنگین بی‌اعتمادی بین دو کشور گسترده‌تر گردد. کتاب تاریخ روابط ایران و فرانسه از سده های میانی تاکنون که در ۷ بخش تالیف شده است سعی دارد تا با بهره گیری از منابع علمی متنوع فارسی و فرانسوی در حوزه های سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی به جنبه های مختلف این روابط پرداخته و به چگونگی تعاملات در روابط دو کشور مطابق با هر دوره زمانی بپردازد.

گزیده کتاب تاریخ روابط ایران و فرانسه از سده های میانی تاکنون

در حقیقت تاریخ روابط بین فرانسه و جایی که مدتها پارس نامیده میشد، به سده های میانه باز می گردد، زمانی که در پی جنگ های صلیبی، نوعی آشنایی اولیه با مشرق زمین به صورت کلی به وجود آمد. بنابراین وقتی از «لوانت» گرفته شده از واژه قدیمی فرانسوی lever( بالا بردن، برخاستن، طلوع کردن) که خود از واژه لاتین levar است صحبت می کردند منظور «جهتی بود که خورشید از آنجا طلوع می کند»، یعنی شرق و یا مشرق زمین در معنای گسترده تر.

این همان چیزی است که از فصل اول کتاب «اولین تصویر از شرق و شرقی ها در فرانسه» استنباط می شود. اولین تماس های واقعی بین پادشاهی فرانسه و پارس در زمان سلطه مغولان شکل گرفت که چندان موفقیت آمیز نبود. با این وجود، این روابط کم و بیش در زمان حکومت تیموریان در قرن پانزدهم ادامه یافت، هنگامی که سفارتخانه های تجاری کوچکی بین تیمور فاتح (1370-1405) و پادشاه کاسپین شارل ششم (1480-1380)مبادله شدند.

صفحات کتاب :
482
کنگره :
‏‫‬‭DSR1324‭‬
دیویی :
‏‫‬‭‬‭327/55044
کتابشناسی ملی :
7519339
شابک :
978-964-439-739-4
سال نشر :
1399

کتاب های مشابه تاریخ روابط ایران و فرانسه