در کتاب آداب سفره غذا، روایات اسلامی آداب تغذیه در کنار اصول سبک زندگی توصیه شده در کتب پزشکی قدیم در کنار هم آورده شده است که با مشاهده و بررسی اندکی در کتاب متوجه خواهید شد که اکثر توصیه های پزشکی در روایات اسلامی نیز مطرح و تأکید شده است.
غذا خوردن در طول روز قسمت زیادی از وقت ما را مختص به خود کرده. شاید در نگاه اول خوردن غذا امری عادی و بدیهی باشد آنقدر که نیاز به توجه ویژه به آن را احساس نکنید اما خوب است بدانید غذا خوردن صحیح و به اندازه از اهمیت بالایی برخوردار میباشد، کتاب آداب سفره غذا همان چیزی است که شما را در این مسیر کمک خواهدکرد.
امام صادق (ع): نشستن بر سفره را طولانی کنید؛ زیرا این ساعتی است که از عمر شما به حساب نمیآید. این حدیث کنایه از این است که با صبر و بدون شتاب و عجله غذا را میل کنید. هدف از تغذیه، تنها خوردن غذا و پر کردن شکم نیست. غذا خوردن یک سنت الهی است و باید در مورد آن دقت بسیاری شود؛ زیرا هنگام غذا خوردن و نشستن بر سر سفره، ما در واقع میهمان خداوندیم و از نعمتهای بیکران او استفاده میکنیم و خداوند متعال مدت زمانی را که بر سر سفره نشستهایم، جزء عمر ما محسوب نمیکند. سر پا ایستادن و غذا خوردن جز ناراحتی و بیحوصلگی چیز دیگری عاید انسان نمیکند و او مداوم در رنج و زحمت است.