تشکیلات انقلابی به عنوان یک جریان اهل ایمان و فکر و عمل، حق را شناخته و برای حق حرکت میکند و با جبهه باطل همواره در حال مقابله و مبارزه میباشد و این در این مسیر، کار جمعی و سازماندهی شده و در یک کلمه، تشکیلات است که نقش مهمی دارد.
کتاب تشکیلات انقلابی، اثر سعید سعادتی؛ سعی بر آن دارد تا نکاتی که برای راهبری تشکیلات اسلامی و انقلابی پیشرو لازم و ضروری است، را تبیین نماید و همچنین بستری برای رویش امت واحده را در پنج فصل نوشته و هر فصل را به چندین زیر فصل تقسیم کرده و عنوان “خشت” را به آنها داده تا این نکته را یادآور شود که با روی هم قرار دادن هر خشت میتوان به تشکیلات هم تراز انقلاب دست یافت و رسید.
خشت ۳۴، آیندهنگری و برنامهریزی در تشکیلات
بررسی عواقب و احتمالات امور و چارهاندیشی برای آن ها از ضروریات حرکتی پخته و حساب شده تشکیلات است.
إِذا هَمَمْتَ بأَمْرٍ فَتَدَبَّرْ عاقبته چون به کاری شدی عاقبتش را اندیشه کن. مَنِ اسْتَقْبَلَ الْأُمُورَ أَبْصَر کسی که کارها را پیشبینی کند بینا میشود. بنابر این آیندهنگری در تشکیلات یک ضرورت است.
برنامهریزی میتواند ضامن موفقیت، یک تشکل انقلابی باشد و هرگونه ضعف و خللی در آن، آسیبهایی را به منابع، فرصتها و اعتبار تشکل در جامعه میزند در برنامهریزی علاوه بر دو عنصر مبنایی بودن و کارآمدی باید برنامه را از دو منظر مورد توجه و ارزیابی قرار داد.
الف) تمرکز و محدودیت برنامهها از لحاظ کمی (اولویتبندی)
ب) مثمر بودن و مفید بودن برنامه (اثر بخشی)
در مورد اولویتبندی، حجتالاسلام و المسلمین قرائتی، اصولی را نشأت گرفته از قرآنکریم مطرح میکنند:
. تا کار واجب هست، کار مستحب نکنیم؛
. تا کار مخاطب زیاد هست، کار با مخاطب را کم نکنیم؛
. ماندگارترین کارها، اولویت دارد؛
. از بین همهی کارهای ممکن، کلیدیتر را انجام دهیم؛
. سعی کنیم به کارهای کم خرجتر اولویت دهیم؛