کتاب ادب حضور، اثر محمد رستمی؛ به آداب و احکام مورد نیاز در زیارت از دیدگاه مقام معظم رهبری میپردازد و همچنین عصارهای از دستورات، رهنمودها و سخنرانیهای حضرت امام خامنهای پیرامون زیارت و آداب و احکام مورد نیاز در زیارت گردآوری شده است.
با توجه به روشنشدن معنای زیارت، هدف از این زیارتها، قصدکردن، توجه کامل و حضور قلب نسبت به پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و ائمه علیهمالسلام و در خدمت آن بزرگواران بودن است. به عبارت دیگر، انسان با این زیارتها خود را وقف این خط و مسیر میکند و از خطوط و مسیرهای دیگران عدول و اعراض مینماید.
معنای زیارت و قبولی آن
اولا خداوند زیارتهای شما را قبول کند؛ و قبولی زیارت هم معنایش این است که آن فیضی که از ملاقات این ولیّ خدا به ملاقاتکننده میرسد، آن فیض به شما برسد؛ این معنای قبولی زیارت است. اگر بخواهید این فیض به شما برسد، شرط اول این است که با حضرت «ملاقات» کنید؛ یعنی رفتنِ حرم و آمدن، صِرف رفتن به یک مکان و بیرون آمدن نباشد؛ آنجا یک موجودی و یک روح والایی حضور دارد؛ به این حضور توجه بکنید؛ ولو حالا شما آن شخص زیارت شده را - یعنی آن کسی که میخواهید با او ملاقات کنید - به چشم نمیبینید، لیکن «به چشم دیدن» که لازمۀ ملاقات نیست؛ او هست و سخن شما را میشنود، حضور شما را میبیند، شخص شما را میبیند، با او حرف بزنید؛ این شد زیارت.
زیارت یعنی همین ملاقات. ما وقتی میآییم سراغ شما و خانهی شما، [در واقع] آمدهایم به زیارت شما؛ معنای زیارت این است.. .
نظر دیگران //= $contentName ?>
امید است طعم واقعی زیارت را بچشیم 🌿...