امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
106,000
نظر شما چیست؟

کتاب عزم راه، با قلم مهدی جمشیدی، پیرامون تأملات فرهنگی درباره بیانیه گام دوم انقلاب، به رشته تحریر درآمده و توسط نشر صاد نیز منتشر شده است.

معرفی کتاب عزم راه

این را بی نهایت، گر دور و گر دراز است
از فضل بی نهایت، بر ما دو گام گردان.
وقوع انقلاب اسلامی، بیش از هر چیز، به معنی عبور جامعه ی ایران از عالَم طاغوتی «تجدد» بود.
طبع انسان، مایل به «حرکت» است و با «سکون» و «یکنواختی»، موافق نیست. از این رو، زندگی انسان همواره در «حال تغییر» و «شدن» است. «انقلاب» و «انقلابی های حقیقی» نیز، این گونه اند؛ انقلاب، واقعیتی «ناگهانی» و «یک باره» نیست که «در لحظه»، به هدف نهایی خویش دست یابد و از فردای انقلاب، انقلابی ها با بهشت موعود، روبه رو شوند، بلکه «انقلاب» همچون یک «راه» است. البته پیمودن «راه»، دشوار است و «عزم» می طلبد؛ باید «عزم راه» داشت و در راه انقلاب، «گام» برداشت. در چهل سال گذشته، تنها «گام اول انقلاب» برداشته شد و اینک، زمان آن فراسیده که «گام دوم انقلاب»، برداشته شود ....
با گذشت چندین دهه از انقلاب ارزشمند مردم ایران، کتاب عزم راه به موضوع انعکاس و ارتداد در رابطه با «بیانیه گام دوم انقلاب» پرداخته است.

خلاصه کتاب عزم راه

انقلاب اسلامی، که به اصطلاح، یک انقلاب اجتماعی بود، «افق فکری و فرهنگی» تازه ای را پیش روی ما قرار داد؛ افقی که از نظم مستقر قبلی، گسسته بود، بلکه در نقطه ی مقابل آن قرار داشت. در این فضای نو، «ارزش هایی شکفتند و روییدند که ریشه در «تلقی قدسی از عالَم و آدم» داشتند و واقعیت ها را به گونه ای متفاوت، تفسیر می کردند. خود انقلاب اسلامی به عنوان یک واقعیت، برخاسته از همین «نگاه نوپدید» بود و از این رو، کسانی که نتوانستند این «نگاه» را فهم کنند، از فهم «انقلاب اسلامی» نیز بازماندند و در مقام تحلیل و توضیح آنچه که رخ داده بود، به بیراهه رفتند. در دوره ی پیشا انقلاب، انقلابی کسی است که با تکیه بر چنین نگاهی، به جریان انقلابی می پیوندد و مبارزه می کند تا انقلاب، کامیاب و غالب شود و در دوره ی پساانقلابی نیز، انقلابی کسی است که همچنان بر همان ارزش های انقلابی اصرار می ورزد و آن ها را فریاد می زند.
نه فاصله ی میان «انقلاب» و «ضد انقلاب» چندان زیاد است و نه پیمودن این فاصله، نمایان و آشکار است. از این رو، آیت الله خامنه ای در طول دهه های پس از رحلت امام خمینی، همواره نسبت به این مسئله ی سرنوشت ساز، هشدار داده است. دوگانه هایی از قبیل «صورت / سیرت»، «ظاهر/ باطن»، «جسم / روح»، «قالب / مضمون»، «پوسته / «مغز»، «موجودیت / هویت و... که در گفتارهای ایشان تکرار شده، معطوف به همین دغدغه بوده است. مقصود ایشان از تعبیر لطیف «سکولاریسم پنهان» این است که نیروهایی در عرصه ی سیاسی و اجتماعی، می خواهند مغز و جوهر انقلاب را متلاشی کنند و فقط پوسته و جسمی بی تأثیر از آن به جا نهند. اگر چنین شود، نه تنها حرکت تکاملی انقلاب، متوقف خواهد شد، بلکه انقلاب از دست خواهد رفت. آیت الله خامنه ای به عنوان ولی فقیه و رهبر انقلاب اسلامی، چون حفاظت و پاسداری از ایدئولوژی انقلاب را بر عهده دارد - و از این رو، ولایت ایشان بیش از هر چیز، ولایت ایدئولوژیک است - باید نسبت به آنچه که بر انقلاب می گذرد، حساس و دغدغه مند باشد و اگر خطری را مشاهده یا پیش بینی می کند، آن قدر به آن اشاره کند و از آن سخن بگوید که دیگران از خواب غفلت برخیزند و انقلاب را دریابند.

فهرست کتاب

کتاب عزم راه در در ده فصل به نگارش درآمده و به عناوین و موضوعاتی همچون؛ «تیغ چوبین را مَبَر در کارزار»، «در هوای عشق حق، رقصان شوند»، «کوه، کِی مَر باد را وزنی نهد؟»، «پس به هر دستی، نشاید داد دست»، کوی نومیدی مَرو، امیدهاست»، «جمله عالَم، صورت و جان است علم»، «عالم معنی بماند جاودان»، «بر سر گنج، از گدایی مُرده م»، «پاس دارد قلعه را از دشمنان»، «دائما تَر و جوانیم و لطیف» و غیره می پردازد.

برشی از متن کتاب عزم راه

فصل دوم: در هوای عشق حق، رقصان شوند

در پاره ای از بیانیه ی گام دوم انقلاب، چنین آمده است که برای همه چیز می توان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، اما شعارهای جهانی این انقلاب دینی، از این قاعده مستثنا است؛ آن ها هرگز بی مصرف و بی فایده نخواهند شد؛ زیرا فطرت بشر در همه ی عصرها، با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دوره ای بدرخشد و در دوره ای دیگر، افول کند. هرگز نمی توان مردمی را تصور کرد که از این چشم اندازهای مبارک، دل زده شوند. هر گاه دل زدگی پیش آمده، از روی گردانی مسئولان از این ارزش های دینی بوده است و نه از پایبندی به آن ها و کوشش برای تحقق آن ها. (آیت الله خامنه ای، بیانیه ی گام دوم انقلاب، ۲۲ بهمن ۱۳۹۷)
آیت الله خامنه ای از امام خمینی نقل می کند که ایشان در جلسه ی درس اخلاق که هفته ای یک بار در مدرسه ی فیضیه و در جمع طلاب جوان داشت، به گونه ای سخن می گفت که موجب «منقلب شدن دل های مستمعان» می شد، بلکه حتی در درس های فقه و اصول نیز که گاهی در مناسبت هایی صحبت اخلاقی می کرد، طلبه ها آن چنان متأثر می شدند که «اشک» می ریختند؛ بیان ایشان این اندازه مؤثر بود و در مخاطب، «انقلاب روحی» ایجاد می کرد. آیت الله خامنه ای بر این باور است که این روش، همان «روش رسولان الهی» است؛ چرا که اینان نیز حرکت اجتماعی و الهی خویش را از مرحله ی ایجاد «انقلاب روحی» در افراد شروع می کردند و می کوشیدند تا «فطرت و سرشت نهفته ی انسانی» را در انسان ها - از راه اخلاق و تذکر و آماده کردن دل ها - «بیدار» و وادار به «تحرک» کنند؛ چنان که امیرالمؤمنین (علیه السّلام) می فرماید (آیت الله خامنه ای، سخنرانی به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی، ۱۴ خرداد ۱۳۹۹):
لَمَّا بَدَّلَ أَکْثَرُ خَلْقِهِ عَهْدَ اللَّهِ إِلَیْهِمْ فَجَهِلُوا حَقَّهُ وَاتَّخَذُوا الْأَنْدَادَ مَعَهُ وَ اجْتَالَتْهُمُ الشَّیَاطِینُ عَنْ مَعْرِفَتِهِ وَاقْتَطَعَتْهُمْ عَنْ عِبَادَتِهِ فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ وَوَاتَرَ إِلَیْهِمْ أَنْبِیَاءَهُ لِیَسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِهِ وَیُذَکِّرُوهُمْ مَنْسِیَ نِعْمَتِهِ وَ یَحْتَجُوا عَلَیْهِمْ بِالتَّبْلِیغِ وَیُثِیرُ وا لَهُمْ دَفَائِنَ الْعُقُولِ (نهج البلاغه، خطبه اول)
به هنگامی که بیشتر مردم، پیمانی را که با خدا بسته بودند.. .

دانلود کتاب عزم راه

نسخه الکترونیک کتاب عزم راه را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.

دانلود کتاب عزم راه

مشخصات کتاب عزم راه در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: نشر صاد
نویسنده: مهدی جمشیدی
تعداد صفحه: 354
موضوع: انقلاب و دفاع مقدس
قالب: الکترونیک

 

کنگره :
‫‬‮‭‬‮‭‬‮‭DSR1692
دیویی :
‏‫‬‮‭‬‮‭‬‮‭955/0844
کتابشناسی ملی :
7399869
شابک :
978-622-745921-0
سال نشر :
1399
صفحات کتاب :
354

کتاب های مشابه عزم راه