کتاب رمل های تشنه درباره خاطرات 29 ماه اسارت جعفر ربیعی در اردوگاه های ارتش صدام است. جعفر ربیعی از رزمندگان لشکر 27 محمد رسول الله (ص) بوده که به اسارت درمی آید. کتاب رمل های تشنه در سال 1368 با تشویق مرتضی سرهنگی و هدایت الله بهبودی، توسط ربیعی نوشته و منتشر شد.
ربیعی خاطرات خود را با هدف آشنایی مخاطبان با وضعیت اسرای ایرانی در اردوگاه ها و بیان مظلومیت آن ها به نگارش درآورد. این اثر اکنون پس از 23 سال تجدید چاپ شد. رمل های تشنه شرحی از اسارت و 29 ماه زندگی در اردوگاه های رژیم بعث عراق است و حوادث یاد شده در کتاب محدود به یک اردوگاه است.
دشمن متوجه پراکندگی نفرات یگان ها و فرماندهی نامنسجم، و همچنین خستگی مفرط نیروها شده بود و لحظهای مهلت نمیداد و با سلاح های مختلف، از جمله دوشکا، همه جا را زیر آتش گرفته بود. به این ترتیب، مدام بر تلفات ما افزوده می شد و دیگر سخت می شد از زیر آن آتش سنگین خارج شد.
بنابراین، در همان لحظه به دوستانم گفتم که مرا زمین بگذارند و خودشان از منطقه دور شوند. اما آن ها امتناع کردند. من مطمئن بودم که با حمل مجروح، آن هم به شکل و وضعیت من، عبور از زیر چنین آتشی غیر ممکن است و بنابراین، خیلی مصمم و مصرانه از آن ها خواستم مرا در کنار بوتهای به زمین بگذارند و آن ها هم در مقابل اصرارم تسلیم شدند.