امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
50,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب آشنایی با اصطلاحات معرفت شناسی

کتاب آشنایی با اصطلاحات معرفت شناسی اثر مهدی قوام‌ صفری می باشد. آشنایی با اصطلاحات معرفت شناسی، نخستین اثری است که در زبان فارسی به بررسی اصطلاحات معرفت شناسی پرداخته است و هرچند در عنوان اثر حاضر تعبیر اصطلاحات معرفت شناسی آمده است، مفاهیم و اصطلاحات توضیح داده شده به معرفت شناسی محدود نیستند و در آن پاره ای از مفاهیم معرفت شناسی و فلسفه ذهن و حتی فلسفه علم و فلسفه تحلیلی آن گونه که خود غربی ها آن ها را توضیح داده و روشن ساخته اند، بدون هرگونه ارزیابی آن ها و داوریی درباره آن ها و صرفاً با هدف آشنایی کسانی که تازه به مطالعه این موضوع ها روی آورده اند، گردآوری شده است؛ البته این اثر حتی در حوزه محدودی که برای آن تهیه شده است نیز به هیچ روی کامل نیست و در آن تنها به توضیح بعضی از اصطلاحات ضروری و محوری آن هم به طور مختصر اکتفا شده است تا به کار آشنایی دانشجویان مقطع اول فلسفه یا معرفت شناسی بیاید.

طبیعی است هر چند کوشش شده است گزینش مفاهیم و اصطلاحات با هدف گفته شده متناسب باشد، به کلی از علایق شخصی فارغ نبوده است و گزینش های ممکن بدیل وجود داشته اند. با این همه امید است این کار کوچک برای کسانی که در بدو ورود به رشته فلسفه علاقه مندند درباره معرفت شناسی چیزی بدانند، مفید واقع شود. اثر حاضراصطلاحات معرفت شناسی را به ترتیب الفبایی مورد بحث قرار داده است.

گزیده کتاب آشنایی با اصطلاحات معرفت شناسی

معمولاً تصور می شود تبیین های علمی آزمون پذیر بوده و دارای محتوای تجربی می باشند و قوانین تشکیل دهنده آن ها نحوه وجود اشیاء جهان را توصیف می کنند، اما علوم طبیعی از همان آغاز اغلب با توسل به هویت، فرایندها، اشیاء، رویدادها و اوصاف آزمون ناپذیر به تبیین واقعیت های طبیعی پرداخته اند.

فیزیک دانان و فیلسوفان - دستکم از زمان نیوتن - درباره اموری که ظاهراً هم ضروریی اند و هم ناشناختنی، اختلاف نظر دارند. این امور، ناشناختنی اند؛ زیرا مشاهده ناپذیرند؛ اما از سوی دیگر ضروری اند؛ زیرا بدون توسل به آن‌ها نظریه علمی نمی تواند مشاهده های مربوطه را وحدت بخشد و تبیین های نیرومند اغلب مشتمل بر این گونه امور ناشناختنی اند ؛ برای نمونه، گرانش در مکانیک نیوتنیی یک هویت نظری است، به گونه ای که با هر چیز دیگری که می توانیم در مشاهدات مان بیابیم متفاوت است و این مشاهده ها نمی توانند در درک ماهیت آن به ما کمک کنند.

ماهیت گرانش به آن اندازه با ماهیت چیزهای مشاهده پذیر متفاوت است که اگر کسی در وجود آن شک کند ممکن است از این جهت معذور در نظر آید.

سال نشر :
1395
صفحات کتاب :
340
کنگره :
‏‫BD۱۶۸‭‬ ‭/ف۲‏‫‬‮‭ق۹ ۱۳۹۵
دیویی :
‬‮‭۱۲۱
کتابشناسی ملی :
4159735
شابک :
978-964-375-086-2‬‬

کتاب های مشابه آشنایی با اصطلاحات معرفت شناسی