نظر شما چیست؟
قطعه ای از آسمان، مجموعه کتاب هایی است که با هدف معرفی مناطق جنگ زده کشور، به رشته تحریر درآمده اند. در واقع هرکدام از این کتاب ها را باید شناسنامه مختصر و مفیدی از یک منطقه دانست.

درباره مجموعه قطعه ای از آسمان

نویسنده در هر کدام از کتاب ها، ابتدا تاریخچه ای از پیشینه منطقه روایت می کند و در ادامه به شرح اتفاقات دفاع مقدس در منطقه می پردازد. ذکر خاطرات تاریخ سازان مناطق جنگی با زبانی ساده از ویژگی های مهم این مجموعه کتاب ها است. امید است مجموعه قطعه ای از آسمان راهنمای مشتاقان زیارت این مناطق باشد و بتواند لحظات نابی را برای خوانندگان فراهم کند..

جملاتی از کتاب فکه

فکه، منطقه ای بیابانی در شمال غربی استان خوزستان و جنوب شرقی استان ایلام است. این منطقه از جنوب به تنگه ی چزابه و شهر بستان، از شرق به میشداغ و رقابیه، از شمال غرب به عین خوش و شهر موسیان، از شمال شرق به چنانه، برغازه و سپس به شهر شوش و از غرب به استان العماره عراق منتهی می گردد. طول و عرض جغرافیایی منطقه ی عمومی فکه از ۳۱ درجه و ۵۴ دقیقه شمالی تا ۳۲ درجه و ۱۵ دقیقه شمالی و ۴۷ درجه و ۲۵ دقیقه شرقی تا ۴۷ درجه و ۵۵ دقیقه شرقی امتداد دارد. ارتفاع آن از صفر تا ۱۴۰ متر از جنوب به شمال، گسترده است. فکه به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می شود. بخش جنوبی آن جزو استان خوزستان و شهرستان دشت آزادگان محسوب می شود، بخش شمالی آن جزو استان ایلام و از توابع شهرستان دهلران می باشد.

منطقه ی فکه، رملی و سرزمین شن های روان است. در بخش جنوبی آن رمل و شن های روان بیشتر است، به گونه ای که حرکت کردن بر روی آن بسیار سخت و طاقت فرساست. خاک فکه ی شمالی سخت تر است و در بخش هایی از آن، خاک های رس و خاک های قابل کشت وجود دارد. بارندگی در فکه بسیار کم است، به گونه ای که اکثر مناطق آن خشک و بی آب و علف است. در منطقة فکة جنوبی، تعداد روستاها به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد و تنها عده ای از عشایر در آن زندگی می کنند. در منطقة فکهٔ شمالی، به علت وجود رودخانة دُویرِج و باران های فصلی، روستاهای معدودی وجود دارد و منطقة قابل تحمل تری است.

روز سی ویکم شهریور ۱۳۵۹، فکه یکی از محورهای اصلی حملة ارتش بعثی عراق به محور شمال خوزستان بود. در این منطقه، لشکرهای یک مکانیزه و ۱۰ زرهی ارتش عراق مأموریت داشتند با استفاده از دو معبر وصولی منطقه، شامل معبر «العماره فکه چنانه شوش» و معبر «علی غربی شرهانی عین خوش جسر نادری دزفول» و با عبور از رودخانه ی کرخه و قطع جادة اهواز اندیمشک، محاصر ه ی اهواز از شمال و دزفول از جنوب را کامل کنند. اما در عمل این گونه نشد. چرا که لشکر ۱۰ زرهی عراق، پس از چهار روز۲ پیشروی در عمق ۹۰ کیلومتری، در حالی که تیپ ۲ زرهی از لشکر ۹۲ اهواز و یگان هایی از ژاندارمری را هم در برابر خود داشت، نیروهایش را به سرعت در پشت رودخانه ی کرخه مستقر کرد. لشکر یک مکانیزهٔ عراق نیز از معبر وصولی فکه به سمت شوش پیشروی کرد، ولی مقاومت نیروهای تیپ ۳۷ زرهی شیراز به همراه دو گردان از لشکر ۲۱ حمزه، یگان های ژاندارمری، نیروهای بسیج و سپاه، حرکت او را کند کرد. به گونه ای که این یگان زبد ه ی دشمن، چهار روز در پشت تنگه ی رقابیه متوقف شد.
شابک :
978-600-7491-01-0
سال نشر :
1393
صفحات کتاب :
112
کنگره :
‏‫DSR1610‭‬ ‭/خ9‭ب۱7 ۱393
دیویی :
955/0843
کتابشناسی ملی :
3726184

کتاب های مشابه فکه