آقای سیدمهدی مجتهدی سیستانی در کتاب مهدی به بررسی تحقیقیِ همه ابعاد شخصی و شخصیتیِ آن بزرگوار پرداخته است.
دنیا باسرعت رو به جلو حرکت میکند و هرچه بر سر راهش باشد، کنار میزند؛ شرایط جهان هر روز پیچیدهتر و بحرانیتر میشود. با توجه به این حقیقت، شدّت نیاز به مصلحی جهانی که با داشتن قدرتی الهی بتواند ریشه این همه مشکل را بخشکاند و شرایط دنیا را آن طوری فراهم کند که فطرت هر انسانی به دنبالش است، کاملاً آشکار میشود. بنابراین، بررسی جوانب مختلف چنین مصلحی کاملاً ضروری مینماید. دین اسلام این داعیه را دارد که آن مصلح جهانی، بزرگی از مسلمانان است؛ بزرگی از نسل پیامبر رحمت (ص) که در آخرالزمان با قیام جهانی خود، برای همیشه تمام دنیا را از لوث ظلم و ظالم و فساد و مفسد پاک میکند و حکومت عدل جهانی تشکیل میدهد.
آقای سیدمهدی مجتهدی سیستانی در کتاب مهدی به بررسی تحقیقیِ همه ابعاد شخصی و شخصیتیِ آن بزرگوار پرداخته است. سرفصلهای این کتاب شامل اندیشه مصلح جهانی در ادیان، مهدویت در نظر شیعه و سنی، والدین حضرت، ولادت ایشان، القاب آن حضرت، ویژگیهای ظاهری، کلیاتی دربارهی غیبت، علل و فوائد غیبت، غیبت صغرای و نیابت خاص، سخنان حضرت، زندگی، ازدواج و فرزندان و امکان رؤیت آن حضرت میباشد.
اعتقاد به ظهور قیام مصلحی جهانی در آخرالزمان که عالم را یکپارچه عدل و داد میکند و ریشه ظلم و ستم را بَرمیکَند، در کتب عموم مذاهب، مثل تورات، زبور ، اَوستا، انجیل و قرآن مطرح شده است و حتی دینهای ساختگی، مثل هندو و بودا نیز در متن خود، آینده بشر را چه از نظر مادّی و چه از نظر معنوی، پرفتوح ارزیابی کردهاند. ما در این میان، به بررسی این عقیده در دو آیین مهم، یعنی یهودیت و مسیحیت میپردازیم و البته قبل از ورود به این بحث، به نکتهای مهم اشاره میکنیم و آن، روش فهم متون دینی است.
در عصر حاضر این بحث مطرح شد که: آیا ما موظّفیم دنبال معنای ظاهریِ لفظ باشیم یا مراد متکلّم؟ در این میان، رویکردی بهعنوان قرائت جدید از متون دینی بروز کرد که همه ادیان را تحت تأثیر قرار داد و متون دینی را طوری ترجمه کرد که برخلاف فهم علمای آن دین در طول تاریخ آن دین بود.