نظر شما چیست؟
کتاب حمله ای بر دشمن آزادی، حاوی سخنرانی های تند مارکوس تولیوس سیسرو علیه جاه طلبی های دیکتاتوری مارک آنتونی است که در زمره مشهورترین و نافلترین بحث و جدل های سیاسی و در واقع وصیت نامه آتشین او علیه بزرگ ترین سیاستمدار عصر خود می باشد. تلاشی نهایی برای بازگرداندن حکومت مورد علاقه اش که به قیمت زندگی اش تمام شد.

وقتی رومیان در سال 146 قبل از میلاد بر یونان فرمانروا شدند از میان مکاتب، آراء و عقاید رواقیان را به دلیل سازگاری با خوی جنگاوری و موجه جلوه دادن جهانگشایی رومیان، پسندیدند و رومیان اهل معرفت در پرورش آن کوشیدند. یکی از آن کسان مارکس تولیوس سیسرون (چیچرو یا سیسرو) بود که فرهنگ یونانی بیشتر به همت و کوشش او نزد رومیان شناخته شد او سعی کرد افکار رواقیان را با دیدگاه های رومیان تطبیق دهد.

سیسرون (Marcus Tullius Cicero) یکی از بزرگ ترین سخنوران و اندیشمندان روم و از خانواده ای از قشر پایین طبقه ی اشراف بود. در جوانی شاگرد فدروس اپیکوری، فیلون آکادمیائی، دیودونوس رواقی، آنتیخوس اسکالونی و زنون اپیکوری بود.

سیسرون در آغاز جوانی به وکالت پرداخت و بعد از برکناری سولا ژنرال معروف رومی وارد سیاست شد و به مقام کنسولی هم رسید. وی کوشید شکل های قدیم قانون اساسی روم را در مقابل تجاوزات استبداد حکومت حفظ کند و در دفاع از منافع طبقه ی متوسط می کوشید، چنانچه در آغاز زندگی با هرگونه خودکامگی خواه به نام اشراف و خواه توده مردم به پیکار برخاست. سیسرون با رسیدن سزار به مسند قدرت مخالفت کرد ولی موفق نشد. سزار پس از به دست گرفتن قدرت مشکلی برای او ایجاد نکرد اما پس از کشته شدن سزار (قیصر)، سیسرون ضمن یک رشته نطق ها که من حیث المجموع به فیلپیک معروفند جانشین قیصر، مارک آنتونی (مارکوس آتتونیوس) را تخطئه کرد و این بی احتیاطی به قیمت جانش تمام شد.

سیسرون معتقد بود چون همه ی انسان ها تابع قانون طبیعی اند بنابراین با هم برابرند. او برخلاف افلاطون و ارسطو معتقد است که گرچه انسان ها ممکن است از حیث مقام و مرتبه ی فضیلت متفاوت باشند اما از نعمت عقل برخوردارند.

سیسرو آثار قلمی زیادی را تألیف کرد که از اندیشه های ارسطو و افلاطون گرفته بود. که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: حمله ای بر دشمن آزادی (An Attack On Enemy Of Freedom)، اجماع، همدردی، باغبان، آکادمیا، غایات، مجادلات توسکولانی، ذات یا ماهیت خدایان، شیخوخیت، پیش گویی، سرنوشت، دوستی، فضائل، جمهوری، قوانین و...

در تمام طول تاریخ بعضی از کتاب ها جهان را تغییر دادند و شیوه نگاه ما به خودمان و دیگران را دگرگون کردند. آن ها به مباحث، اختلافات عقاید، جنگ ها و انقلاب ها الهام بخشیده اند. آن ها زندگی های بسیاری را ساخته اند و یا تباه کرده اند. حالا نشر روزگار نو برای شما کارهای متفکران بزرگ، پیشگامان، اصلاح طلبان و طالع بینان را فراهم آورده است. ایده هایی که مدنیت را تکان داد و به ما کمک کرد تا آن چه که اکنون هستیم باشیم. (ایده های بزرگ)
کتابشناسی ملی :
3394671
شابک :
978-600-7339-01-5‬‬
سال نشر :
1393
صفحات کتاب :
104
کنگره :
JC71‏‫‭/س9ح8 1393
دیویی :
320/1

کتاب های مشابه حمله ای بر دشمن آزادی