نظر شما چیست؟

کتاب سینمای فلسطین، روایتگر منظره، جراحت روحی و خاطره از فلسطین است که به قلم نوریت گرتز و جرج خلیفی و ترجمه وحید اله موسوی می باشد. این کتاب را انتشارات ساقی منتشر و روانه بازار کتاب کرده است. کتاب سینمای فلسطین کتابی است به قلم «نوریت گرتز» و «جرج خلیفی»، نگاهی حرفه‌ای به روند تولید فیلم های شاخص فیلم سازان فلسطینی دارد.

معرفی کتاب سینمای فلسطین

بدون شک، یکی ازمؤلفه های اصلی زنده ماندن و فراگیر شدن «موضوع فلسطین» درافکار عمومی جهانیان، با وجود تلاش بسیار گسترده رسانه های جمعی صهیونیستی برای به فراموشی سپردن و یا کمرنگ کردن آن، به صحنه آمدن هنرِمقاومت است.
رسالت این هنر ترسیم مظلومیت ها، مقاومت ها و مبارزات مردم فلسطین از یک سو و تصویر عمق جنایات صهیونیست ها علیه مردم مظلوم فلسطین از سوی دیگر است.
شعر، ادبیات، نقاشی، کاریکاتور، موسیقی و در یک کلام هنر، در کنار مبارزات سیاسی و نظامی توانسته است. ریشه های مقاومت و مبارزه فلسطینیان علیه اشغالگری را زنده نگاه داشته و به آن عمق بیشتری بخشد. در این میان، هنر سینما و تولید فیلم های روایی و مستند درباره موضوع فلسطین از سوی سینماگران فلسطینی، جایگاه ویژه و قابل تقدیری دارد؛ خاصه، با توجه به همه محدودیت هایی که صهیونیست ها در این زمینه به وجود آورده اند، این امر اهمیت مضاعفی پیدا می کند. در این راستا سینمای فلسطین کتابی است که به قلم «نوریت گرتز» و «جرج خلیفی»، نگاهی حرفه‌ای به روند تولید فیلم های شاخص فیلم سازان فلسطینی دارد که در جای خود از مهمترین و البته معدودترین کتاب ها در این زمینه است.

خلاصه کتاب سینمای فلسطین

کتاب سینمای فلسطین به تولید فیلم سازان حرفه ای فلسطینی می پردازد که البته این دست کتاب ها بسیار کم است. در این کتاب سعی شده است چهار دوره از فیلم سازی فلسطین مورد بررسی قرار گیرد. برای فهم و تاریخ فلسطین می توان به تاریخ سینمای آن توجه داشت و با توجه به حوادث اخیر و مردمان پویا و مقاوم فلسطین این مسئله بسیار حائز اهمیت است. این موضوع که فلسطینیان در مقابل رژیم غاصب صهیونیستی ایستاده اند و کاری که فیلم سازان حرفه ای در پاسخ به این جنایات ها انجام داده اند بسیار هوشمندانه است.
فیلم سازان با بازسازی خاطرات وقایعی که در زمان و مکان های متفاوت افتاده است باعث شده اند ماهیت فرهنگی سیاسی خود را حفظ کنند.
نویسندگان کتاب سینمای فلسطین با توجه به نقاط عطف تاریخی مانند روز نکبت، جنگ شش روزه، تشکیل سازمان‌های مقاومت، حمله اشغالگران به تاسیسات سازمان آزادی‌بخش در لبنان، انتفاضه‌های اول و دوم، پیمان‌های صلح و سایر رویدادها، با تقسیم سینمای فلسطین به ۴ دوره مختلف‌، تحول دیالکتیکی این سینما را بررسی می‌کنند.

فهرست کتاب

برخی از عناوین این کتاب را در ادامه ببینید.

سخن ناشر 
مقدمه مترجم 
مقدمه 
فصل اول: گاهشماری سینمای فلسطین 
دوره اول: آغاز، 1935 
دوره دوم: سکوت 67-1948 
دوره سوم: سینما در تبعید، 82-1968 
نخستین فیلمها 
فیلمهای محصول انقلاب یا فیلمهای انقلابی 
فیلمها و درونمایههایشان 
آرشیو 
دوره چهارم: بازگشت به خانه، از 1980 تا زمان حاضر 
منابع مالی و تولیدی 
سینما و مخاطبانش 
کارگردانها و آثارشان 
میشل خلیفی 
ایلیا سلیمان 
رشید مَشهراوی 
علی نصّار 
هانی ابو اسعد 
نزّار حسن 
مَی مَصری 
صبحی الزبیدی 
عزه حسن 
لیانا بدر 
عبدالسلام شحاده 
حنا الیاس

برشی از متن کتاب سینمای فلسطین

در مصاحبه هایی که امیل حبیبی با پناهندگان 1948 انجام داده، آن ها به این نکته اشاره کرده اند که فرار جمعی مردم به دلیل شایعات هتک حرمت یهودیان به زنان عرب بود. (بلاص، 1978) در این موارد، لزوم حفاظت از کلیت و شرف خانواده، بر دل نکندن از خاک وطن اولویت داشته است. این گرایش در «مردان فلسطینی» از ابوشعور ظاهر می شود، وقتی زن بی پرده اعلام می کند: «ما نباید فرار می کردیم.» همسرش در پاسخ می گوید: «شرف و آبرو عزیز است، زن. باید دخترانمان را برای یهودی ها می گذاشتیم؟ آن ها جوان های غزه را قتل عام و به آن ها هتک حرمت کرده اند.» هرچند زن پاسخ می دهد: «این بهتر از تبعید است ... این روسیاهی مان را نمی بینی؟ «ادبیات و سینما گناه بی آبرویی را به یاد می آورد و شکاف بین زمین، ملت، و خانواده را «ترمیم» می کند، و بین این سازمایه های متعدد نوعی وحدت یکپارچه و متوازن خلق می کند که تحت سیطره مردان است.
کسی که به سرزمین و ملتش وفادار مانده، مانند محمد در راه شیری، به همسر و خانواده اش هم وفادار است و کسی که به ملتش خیانت می کند، مانند مختار و پسرش، انسجام و شرف خانواده را با خیانت های گاه و بی گاهش خدشه دار می کند.

دانلود کتاب سینمای فلسطین

نسخه الکترونیکی کتاب سینمای فلسطین را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید. 

دانلود کتاب سینمای فلسطین

مشخصات کتاب سینمای فلسطین در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: ساقی
نویسنده: نوریث گرتز، جرج خلیفی
مترجم: وحیداله موسوی
تعداد صفحه: 352
موضوع: جبهه مقاومت، تئاتر و سینما 
قالب: الکترونیک

 

صفحات کتاب :
352
شابک :
3 60 6128 600 978
سال نشر :
1394

کتاب های مشابه سینمای فلسطین