کتاب درس هایی از انقلاب تقیه نوشته علی صفایی حائری میباشد و انتشارات لیله القدر آنرا به چاپ رسانده است. کتاب حاضر نگاه عمیقی به چگونگی تحول اجتماع و مراحل آن بر اساس آموزههای دینی دارد. استاد علی صفایی پس از آنکه در جلد اول کتاب، از مرحله آمادهسازی یا انتظار سخن گفت، در این جلد به گام دوم میپردازد که همانا «تقیه» است.
در این کتاب، استاد پس از تبیین مفهوم، اهداف، ضرورت و آثار تقیه، به تبیین فقهی آن پرداخته و موارد تقیه، احکام تقیه، شرایط تقیه، مقدار تقیه و آثار مخالفت با تقیه را تبیین کرده است. سپس در بخش تاریخ تقیه، نمونههایی از تقیه ائمه علیهمالسلام را ذکر و تحلیل کرده است.
مفهوم، اهداف، ابعاد، اثر، فقه، موارد، احکام انقلاب... این کلمه را بسیار شنیده ایم و هر کدام از آن تصویرهایی کشیده ایم. آیا مایل هستید تا آن را باز تر و روشن تر بررسی کنیم؟ انقلاب با درک فاصله میان آنچه هستی و آنچه که باید باشی شروع می شود و به عصیان و هجوم و حماسه و ... طرح ریزی می انجامد. ما برای این طرح ریزی راهی را برمی گزینیم که رسولان رفتند.
رسول کارش را از بینش تاریخی و طبقاتی و سیاسی شروع نمی کرد، با فیلم و اسلاید و معرکه گیری و با کلاس های جهان بینی و ایدئولوژی و شناخت مکاتب و تفسیر قرآن و نهج البلاغه شروع نمی کرد که ما شروع کرده ایم و با بازی های بی حاصل خودمان را مشغول نموده و به وازدگی و خستگی رسیده ایم. کتاب های «انتظار، تقیه و قیام» قصد دارد ما را با راه و روش رسولان آشنا گرداند.