کتاب ای کاش گل سرخ نبود مشتمل بر هفت فصل می باشد و زنی بنام گللر شخص اول این رمان است, وی دختر یکی از روحانیان مشهد است و به پسر همسایه (مهدی) دل می بندد, در حالیکه پدر روحانیش مخالف این ازدواج است، اما در نهایت تسلیم می شود.
مهدی افسر ارتش است با همسرش گللر در ماجرای کشف حجاب و جشن های مختلف از پیشگامان این طرح می شوند و گللر خواننده و نوازنده متجددین افراطی می گردد و نام این زوج بر سر زبانها می افتد, اما با مرگ مرموز مهدی, گللر از رضا شاه کینه به دل می گیرد و با پیوستن به گروه های کمونیستی می خواهد از رضا شاه انتقام بگیرد و... محمد رضا گودرزی: نام رمان از ترانه ای ترکی و قدیمی گرفته شده است که درآن گفته می شود «ای کاش گل سرخ نبود زرد و پژمرده هم نمی شد ای کاش این جدایی و مرگ هیچ کدام نبودند.»
رمان، واقع گرای اجتماعی سیاسی است که درآن به مسائلی که در سال های اقتدار رضاخانی و سپس محمدرضا پهلوی رخ داده است اشاره می شود. مهم ترین ویژگی روایی رمان، استفاده از زمان مندی است؛ یعنی زمان حال روایت که با فعل زمان حال بیان شده در خانه سالمندان است، اما اصل رمان بازگشت به گذشته هایی است که ماجراهای اصلی رمان را بیان می کند.
اقدس بینایی: توجه راوی به نماد ها و به چالش کشیدن آن ها، دیدگاه های مطرح شده در کتاب را به شکلی تحت الشعاع قرار می دهد و نوعی پیوستگی بین گذشته و حال داستان برقرار می کند که به حال و روز گللر در سرای سالمندان بر می گردد و مخاطب اوج داستان را درگیر با شخصیت اصلی رمان در خانه سالمندان لمس می کند.
نظر دیگران //= $contentName ?>
جز کتابهای محبوبم هست ، وقتی کتاب رو شروع به خواندن کردم هیچ وقت فکر نمیکردم تا آخرش بخوانم 🙃...
بنظرم خوبه...
سلام من این داستان رو سال 98 تو زندان خوندم کلی هم بخاطرش گریه کردم داستان بسیار جذابی داشت و اخرش خیلی قشنگ ت...
کلا رمان هدف خاصی نداشت،بهتر بود به جای اینکه همه موضوعات رو بگه،رو یک موضوع تمرکز میکرد...همه چیز نصفه نیمه ب...