در آغاز نوجوانی که در دبیرستان درس می خواندم، نویسنده ی زبردستی به نام حسینقلی مستعان، با اسم مستعار ح. م. حمید و مترجم پرکار و توانایی به نام ذبیح الله حکیم الهی، با اسم مستعار ذبیح الله منصوری، گاه گاهی مطالبی را به مطبوعات آن زمان می دادند که علاوه بر این که در بالا بردن تیراژ آن ها اثر زیادی داشت، پس از مدتی هم به صورت کتابی مستقل انتشار می یافت و سبب علاقه ی مردم به کتاب و کتاب خوانی می شد.
اغلب کسانی که از سال 1320 در سلک کتابخوانان درآمدند، از جمله خود من، در آغاز، با مطالعهی آثار این دو روانشاد، به کتاب علاقه و شاید عشق پیدا کردهاند.
مرحوم منصوری در سالهای اول، فقط رمانهای پلیسی ـ جنایی را ترجمه میکرد و بعد به کتابهای نویسندگان خارجی در بارهی اسلام و مردان و زنان مشهور مسلمان، روی آورد و در سالهای آخرین زندگی، فقط سفرنامهها و رمانهای تاریخی بیشماری را به خوانندگان روزافزون خود هدیه کرد.
در آن زمان، یکی از آرزوهای بزرگ من این بود که بتوانم روزی یک رمان تاریخی بنویسم یا به سبک ذبیحالله منصوری ترجمه کنم و در سالهای بعد که برای ادامهی تحصیل به آلمان رفتم، این کتاب را که از زبان فرانسه به آلمانی برگردان شده بود، دیدم و خواندم و بر ترجمهی آن، همت گماشتم که مدت دو سال به درازا کشید و چون سبک ترجمهی ذبیحالله منصوری را نصبالعین قرار داده بودم، به آرزوی همیشگی خود رسیدم و این سبک را در نوشتن کتاب «فاتحان سرزمینهای سپید» هم رعایت کردم.
... هنری سوم در اثر توطئه دوشس دو مونپانسیه خواهر دوک دو گیز به شدت زخمی شد و قبل از مرگ، «هانری دو ناوار» را که پیرو مذهب پروتستان بود به عنوان ولیعهد خود معرفی کرد تا جنگ بین کاتولیکها و پروتستانها خاتمه یابد و مردم بتوانند در شهرها و روستاها بدون ترس از غارت و کشتار برای رشد کشاورزی و پیشرفت کشور فعالیت کنند.
پس از فوت هانری سوم، اکثریت افراد ملت مایل نبودند که هانری دو ناوار به سلطنت فرانسه برسد و چون دوک دوگیز زنده نبود، در اطراف «دوک دو ماین» برادر او جمع شدند و البته در آن روزها مدعیّان سلطنت هم زیادتر شده بودند.
کتاب حاضر که به صورت یک رمان شیرین و بلند به رشته تحریر در آمده است، کوششی است برای این که وقایع آن دوران فرانسه و مبارزات هانری دو ناوار برای نیل به مقام سلطنت و فساد حاکم بر جامعه اشرافی فرانسه را نشان دهد. در حقیقت، این کتاب بخشی از تاریخ فرانسه را در قالب یک داستان شورانگیز شرح میدهد و امید است که خوانندگان ارجمند از مطالعهی کتاب که آموزنده و سرگرمکننده است، لذت ببرند .
شابک :
978-964-313-719-9
کنگره :
PQ2454 /م7ع5 1391
نظر دیگران //= $contentName ?>
عالیه واقعا لایک داره...
عالی...
خوبه...