0.0از 0

مقتل از زبان منتقم

شرح روایی - تاریخی بر زیارت ناحیه مقدسه

۹۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب مقتل از زبان منتقم 

زیارت ناحیه مقدسه از زیارتنامه‌های امام حسین (علیه‌السلام) که یکی از نائبان خاص امام زمان (عج) آن را از حضرت نقل کرده است و چون اصطلاح ناحیه مقدسه را شیعیان، از زمان امام هادی (علیه‌السلام) تا پایان غیبت صغری برای اشاره به امام معصوم استفاده می‌کردند، این زیارت به ناحیه مقدسه مشهور شده است. زیارت ناحیه مقدسه سوگنامه تأثرانگیز و مرثیه سوزناک امام مهدی (عج) برای جد بزرگوارش حضرت سیدالشهدا (علیه‌السلام) در روز عاشوراست.

هیچ زیارتی همانند این زیارت، عمق فاجعه کربلا را بیان نکرده است. در حقیقت این زیارت آموزه‌هایی از عشق، معرفت، عرفان، سوز، حماسه و توسل است، در عین حال که مرثیه است، مسئولیت آفرین و حرکت‌ساز نیز هست. این زیارت با درود بر پیامبران و اهل‌بیت، امام حسین (علیه‌السلام) و یارانش درکربلا آغاز می‌شود: «السلام علی آدم صفوة‌الله من خلیفته…» پس از آن، به شرح اوصاف و کردار امام حسین (علیه‌السلام) پیش از جنگ، زمینه‌های جنگ او، شرح کشته شدن و سختی‌های او و یارانش، و عزادار شدن تمام عالم و موجودات زمینی و آسمانی می‌پردازد. در پایان، با توسل به اهل‌بیت و دعا پایان می‌گیرد.

در کتاب مقتل از زبان منتقم حجت الاسلام و المسلمین محسن صبوری فیروزآبادی تلاش کرده است با استناد به روایات معصومان، مقاتل و کتاب‌های تاریخی به شرح فرازهای این زیارتنامه بپردازد. تا با درک بهتر فرازها و مصائبی که بر سالار شهیدان وارد شده به بینش و معرفت عمیقی از نوع نگاه امام معصوم به این حماسه برسیم و با سیر در این دعا می‌آموزیم که محور دعاها چه باشد و چگونه دعا کنیم.

گزیده کتاب مقتل از زبان منتقم 

السَّلَامُ عَلَی الْمُحْتَسب الصَّابرِ

سلام بر او که به ‏دنبال رضایت و اجر پروردگار بود و صبر نمود.

صبر و شکیبایی از مهم‏ترین لوازمی است که هر انسان کمال‌جو در مسیر ایمان و بندگی به آن نیاز دارد. در زبان عربی، تکلیف از ریشه «کلفت» است و همواره با سختی و دشواری ملازم خواهد بود. بدیهی است بیشتر فرامین الهی درمقابل خواسته‌ها و تمایلات نفسانی قرار دارد؛ درنتیجه، تنها کسانی می‏‌توانند مسیر بندگی را طی کنند که اهل صبر بر طاعت و بردباری درمقابل دشواری‌ها باشند. به اینگونه از صبر در اصطلاح «صبر بر طاعت» می‌گویند.