نظر شما چیست؟

معرفی کتاب مقدمه ای بر LTE

دسترسی به خدمات مخابراتی، زمینه‌ساز رشد، توسعه و پیشرفت جوامع بشری است. دنیای امروز ایجاب می‌کند، بهره‌برداران شبکه‌های ارتباطی در کنار دریافت خدمات از شبکه‌های ثابت، در یک محیط بی‌سیم نیز به خدمات فراگیر دسترسی داشته باشند. از طرفی براساس نتاج تحقیقات معتبر، امروزه تقاضا برای خدمات  باند پهن از رشدی نمایی برخوردار بوده و تقاضای روزافزون کاربران برای دسترسی سیار به نرخ‌های بالاتر اطلاعات و افزایش کیفیت و سرعت ارائه خدمات در دنیای مخابرات سیار منجر به رشد و تکامل شبکه‌های ارتباطی سیار شده است.

همزمان با رشد دانش در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، معرفی فناوری‌های نوین شبکه‌های نسل چهارم از جمله LET که محصول تکامل فناوری‌هاست، موجب انقلاب در مخابرات باند پهن شده به طوری که رشد فناوری LET در تاریخ مخابرات سیار بی‌نظیر است. این موضوع سبب شده است تا بسیاری از اپراتورهای شبکه‌های تلفن همراه در جهان به سمت بهره‌برداری از این شبکه‌ها سوق پیدا کنند.

از این رو برای تامین نیازهای علمی کشور در بخش ارتباطات و سولار و در راستای هم‌افزایی حداکثری دانش‌ها و دستاوردهای تحقیقاتی برای ارتقای علمی کشور، ترجمه کتاب مقدمه ای بر LET، LET_Advanced، SAE و مخابرات سیار نسل چهارم به عنوان اولین اثر مرجع شبکه‌های LET_Advanced و  LET به زبان فارسی توسط دانشگاه جامع امام حسین (ع) تهیه و در اختیار خوانندگان قرار گرفت.

گزیده کتاب مقدمه ای بر LTE

LET با همکاری سازمان‌های ملی و منطقه‌ای استانداردهای ارتباطی تحت عنوان «پروژه همکاری نسل سوم» توسعه داده شد که نام کامل آن «تکامل بلندمدت پروژه همکاری نسل سوم» می‌باشد.

در حقیقتLET تکاملی در استاندارد قبلی توسعه داده شده توسط سازمان مذکور با عنوان UMTS بود که خود UMTS نیز تکاملی در نسل پیش از خود، یعنی GSM محسوب می‌شود، بدین خاطر، ما ابتدا به معرفی UMTS و GSM می‌پردازیم و برخی از اصطلاحات فنی هر دو سیستم را تشریح می‌نماییم.

یک شبکه تلفن سیار به طور رسمی«شبکه سیار زمینی عمومی» نامیده می‌شود و توسط یک اپراتور اداره می‌شود. UMTS و GSM دارای معماری شبکه یکسانی می‌باشند که در تصویر نمایش داده شده است. هر دو دارای سه بخش عمده می‌باشند که «شبکه مرکزی»، «شبکه دسترسی رادیویی» و «تلفن سیار» نامیده شده‌اند.

 شبکه مرکزی دارای دو حوزه«سوئیچ‌ مداری» و «سوئیچ بسته‌ای» است. حوزه سوئیچ‌مداری، وظیفه انتقال تماس‌های تلفنی را به عهده دارد و به نوعی مشابه سیستم‌های قدیمی خطوط ثابت می‌باشد. این حوزه وظیفه تماس با «شبکه‌های تلفن سوئیچ عمومی» (شبکه‌ خطوط ثابت) و حوزه سوئیچ مداری دیگر شبکه‌های سیار را دارا می‌باشد.

صفحات کتاب :
604
کنگره :
‏‫‬‭TK۵۱۰۳/۴۸۳۲۵‏‫‬‭/ک۲م۷ ۱۳۹۲
دیویی :
621/38456
کتابشناسی ملی :
3337748
شابک :
978-964-452-426-4‬‬
سال نشر :
1392

کتاب های مشابه مقدمه ای بر LTE